Muzeum zve na velikonoční akce

2019-04-12 12:57:00

Regionální muzeum K. A. Polánka chystá týdenní doprovodný program, který doplní probíhající velikonoční výstavy „Klekání zvoníme, Jidáše honíme” a „Podoby českých Velikonoc”.

V hlavní budově muzea budou probíhat ukázky zdobení kraslic, pletení pomlázek a tvoření velikonočních dekorací. V úterý 9. dubna a ve středu 10. dubna od 9 do 17 hodin představí zdobení kraslic drátkem a voskovým reliéfem Zdeňka Galbová z Chebu, korálkové předvede Alena Hájková z Loun, prodávat se budou velikonoční květinové dekorace od Miloslavy Kvardové z Tuchořic a pletení pomlázek po celý týden proběhne v režii Jiřího Mana ze Žatce. V pátek 12. dubna od 9 do 17 hodin ukáže, jak vznikají madeirované kraslice Helena Pavlíková z Loun. V sobotu 13. dubna od 13 do 17 hodin budou probíhat ukázky zdobení kraslic technikou z Podřipska, a to jezerní sítinou v podání Zdeňky Brodské z Litvínova. Neděle 14. dubna bude patřit háčkovaným kraslicím, které bude tvořit Ludmila Dobruská ze Žatce a opět také zdobení kraslic jezerní sítinou.

V Křížově vile ve čtvrtek 11. dubna od 9 do 17 hodin se budou pod vedením Světly Kubelíkové z Nového Sedla zdobit kraslice korálky, plést pomlázky s Jiřím Manem a pak od 17 hodin přiblíží muzeum tradici vynášení Smrti v podání dětí ze Základní školy Zeměchy. Od 17.30 hodin proběhne ukázka přinášení Líta, kterou sehrají žáci ZŠ Petra Bezruče v Žatci a v 18 hodin předvedou děti ze ZŠ Liběšice Pašijovou hru. Kromě toho se bude ve vile péct velikonoční pečivo a probíhat tvořivé dílničky s velikonoční tématikou. „Žateckou veřejnost zveme do prostor zahrady Křížovy vily také k nazdobení „Vajíčkového stromu“, který zde bude k vidění až do Velikonoc. Po celou dobu tvořivého týdne můžete odevzdat pracovníkům muzea svojí kraslici, která bude na strom zavěšena. Nejzdařilejší z nich pak budou zařazeny do naší sbírky,“ dodávají k programu pořadatelé.

Muzejní velikonoční program doplní ještě tradiční jarmark. Ten bude v prostorách Staré papírny probíhat od 10. do 13. dubna, vždy od 10 do 17 hodin. V prodeji budou různě zdobené kraslice, pomlázky, keramika, perníčky, košíčky, šperky, koření, velikonoční dekorace, včelí produkty a pro děti přichystané tvořivé dílničky. Vstup na jarmark zdarma. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video