Z bývalého špejcharu vznikl wellness hotel - služby nabídne i veřejnosti

Alla Želinská 2019-04-03 12:51:00

Podbořany - Zhruba sto let starý dům, bývalý špejchar v Podbořanech se změnil ve čtyřhvězdičkový hotel. Jeho zařízení, vířivky, sauny, masáže nebo posilovnu bude moci kromě jeho hostů využívat také veřejnost. S otevřením se počítá už o víkendu, v současné době se dokončuje fasáda a vše je připraveno na ostrý provoz.

Nový hotel, jehož vlastníkem je mladý podnikatel Michael Galus, vznikl hned vedle Národního domu, který má od města už od roku 2011 v pronájmu. Národní dům zahrnuje restauraci, hotel a sál s barem pro kulturní a společenské akce. V restauraci se čepuje tankové pivo, které nyní přibude i do zahradní restaurace, čímž se může pochlubit v České republice jen jeden podnik, a to Národní dům. Jezdí sem lidé z celé republiky, hotel aktivně spolupracuje s tanečními školami, které tady v sále pořádají různá soustředění nebo závody. Proč se tedy Michael Galus pustil do výstavby dalšího hotelu? „Právě proto, že Národní dům v některých obdobích už nestačí. Lidé jsou také čím dál tím náročnější na poskytované služ-by a současný trh vyžaduje další inovace kvůli konkurenceschopnosti. Proto chceme zvýšit kvalitu nabídky a zároveň rozšířit ubytovací kapacity,“ vysvětluje Galus.

Provozovatel nového wellness hotelu chce, aby jeho zařízení mohla využívat a ráda se sem vracela i veřejnost. Ceny služeb se budou pohybovat cca od 75 Kč za hodinu v posilovně a 250 Kč wellness. Ceny ubytování budou zhruba od 1200 Kč. 

„Začínal jsem se čtyřmi lidmi, teď jich mám zhruba třicet. Mám pracovní tým, na který se mohu spolehnout, který má jasnou vizi, jak zlepšit služby v Podbořanech. Podporuje mě také rodina, hlavně manželka se synem, teď čekáme druhé dítě. Moje práce je i můj koníček. Bez toho všeho bych se do náročné investice nepustil,“ dodává devětadvacetiletý podnikatel, jenž se plně věnuje gastronomii od svých 15 let, vystudoval podbořanskou SOŠ a hrál fotbal za někdejší klub v nedalekých Blšanech. „Pocházím z Jirkova, ale v Podbořanech žiji již 14 let, jsem také vděčný starostovi Podbořan Radku Reindlovi, který mi už tehdy, před osmi lety věřil a podpořil v provozování Národního domu,“ říká Michael Galus.

V Národním domě je teď k dispozici třicet lůžek. Přestavbou špejcharu, který nabídne devět pokojů a jeden apartmán, tak ve městě vznikne třetí hotel. Druhý stojí na Masarykově náměstí. Objekt bývalého špejcharu koupil M. Galus před několika lety od společnosti ZZN, rekonstrukci zahájil loni. Wellness zóna nabídne finskou a parní saunu, tepidárium, Kneippův chodník, zážitkovou sprchu, vnitřní a vnější vířivku, nechybí moderně vybavené fitness. „V takovém rozsahu tyto služby ve městě dosud nikdo neposkytuje. Hosté nového hotelu, který má i výtah, budou využívat restauraci v Národním domě, která prošla před dvěma lety rekonstrukcí,“ přiblížil majitel. Tají zahradní restaurace Národního domu je vylepšená a připravená na léto. Hojně využívaný je i sál, kde se kromě tanečních koná řada kulturních akcí, třeba minulý víkend učitelský ples. V novém hotelu vzniknou nová pracovní místa, zaměstná tak dalších osm lidí.

Wellness hotel je v industriálním stylu s prvky surového betonu a kovu. „Z objektu prakticky zůstalo jen obvodové zdivo, ale architektonické dědictví domu, jeho tvar a podoba zůstaly zachované. Byla varianta demolice a výstavba nové budovy, touto cestou jsme ale nechtěli jít. Dům zase v tak špatném stavu nebyl, s projektantem jsme se rozhodli pro rekonstrukci,“ připomenul stavbu Galus.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video