Triola Cup zahajuje závodem do vrchu Solopysky - Ročov

Lucie Steklá 2019-04-04 13:37:43

Závod do stoupání ze Solopysk na Ročov, na hezké trati, kterou lemují částečně svodidla, s krásným povrchem a několika zatáčkami, se jede v neděli 7. dubna.

Závodníci se na start postaví v neděli po poledni na kraji Solopysk. Trať Ročov - Solopysky je dlouhá 3100 metrů. Šíře této tratě je 5 metrů. Převýšení  zatáček je 139 metrů. 

náhled trati:


Historie Triola Cupu sahá do roku 1999, kdy se jel na trati Horní Jiřetín – Nová Ves v Horách zkušební volný závod. Pro veliký zájem jezdců a veřejnosti byl pro rok 2000 vypsán seriál o sedmi závodech, kdy se střídali tratě Horní Jiřetín a Kamýk nad Vltavou. V dalších následujících letech přibývalo tratí jako například Jáchymov, Chomutov, Klíny, Mikulov, Hradiště, Mladá Boleslav atd. Je třeba připomenout, že v začátcích seriálu stáli na stupních vítězů jezdci jako: Petr Trhlík, Josef Zoubek, Josef Meduna, Svatopluk Baďura, Petr Joselevič nebo Tomáš Chýský a spousta dalších. Začátky závodní kariéry zde prožíval Pavel Ulman, jenž se v současnosti věnuje mistrovským závodům do vrchu a známý a úspěšný soutěžák Jan Černý. V současné době probíhají v plném proudu přípravy na závodní sezónu 2015. Toť v krátkosti o historii Triola Cupu.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video