Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

2019-04-12 07:00:00

Jeden svět, Offroad, velikonoční koncerty, tvoření a jarmarky, Prtský špacír, Žatecká desítka, taneční mejdany a exkurze do přírody - to vše a mnohem víc v naší nabídce.

ŽATECKO

PÁTEK 12. DUBNA

Náměstí Svobody Žatec – Bezděkov: Offroad trophy – slavnostní start dvoudenních závodů Offroad trophy s Mistrovstvím ČR. Spolupořádají na žateckém náměstí Svobody Rodáci Žatec. Návštěvníky čeká hudba, zábava, mažoretky, diskotéka, rozhovory s pořadateli i závodníky, prohlídka závodních vozů, start z rampy, prezentace automobilových firem. Od 15 hodin.

Fara Liběšice u Žatce: Velikonoční tvoření – pro děti i dospělé na faře v Liběšicích. V 16 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Duo Sound – hudební večer. Od 21 hod.

SOBOTA 13. DUBNA

Digitální kino Žatec: Velké dobrodružství Čtyřlístku. V 15 hod.

After: Polibek – drama USA. V 17.30 hod.

Hellboy. Ve 20 hod.

Zámek Stekník: Mezinárodní den památek - Návštěvníky čekají čtyři nové místnosti spolu s chodbou a hlavním sálem, v přízemí pak chodba a sala terrena. Speciální prohlídky začínají po oba dny v 10.30 a 12.30 hodin. Současně budou probíhat každou celou hodinu klasické prohlídky interiérů zámku s průvodcem a prohlídky zámecké zahrady. Také v neděli. Od 10 hod.

Hradiště, hřbitov (u Stekníka): Brigáda - čištění hřbitova v rámci celorepublikové akce Ukliďme Česko. Sraz je přímo na hřbitově v Hradišti. V 10 hod.

Žatec, náměstí Svobody: Jarní farmářská slavnost - Již tradiční jarní farmářská slavnost, zaměřená na sadbu, sazeničky a rostlinky a další věci. Těšte se na kulturní program - Blues Gin, Drum Band - bubeníci,Pohádka pro děti - Bílkovo divadlo - O princi Bajajovi. Od 8 hod.

Bezděkov: Závody OFFROAD trophy RFC MČR – po celou sobotu a neděli v Bezděkově napínavé adrenalinové závody, podívaná pro malé i velké motoristické fanoušky, ale také zábava, hudba, akce. Od 10 hod.

Tulipán Žatec: Druhý dech. Od 21 hod.

NEDĚLE 14. DUBNA

Žatec: Žatecký půlmaraton á žatecká desítka – s doprovodným dětským během (start v 10 h), půlmaraton v 11 h, desítka v 11.15 h. Fotbalové hřiště za řekou. Od 10 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Květná neděle – začátek Svatého týdne (se žehnáním ratolestí) , mše svatá s misijním jarmarkem po mši svaté. Od 10 hod. 

LOUNSKO

PÁTEK 12. DUBNA

Kino Svět Louny: Dumbo 3D - animovaný. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Teroristka – premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Hellboy – akční film. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Řbitov zvířátek – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Městská knihovna Louny: Velikonoční břízky - velikonoční zdobení břízek dětmi z lounských mateřských školek na dvorku knihovny. Od 9 do 12 hodin.

Festival Jeden svět - Volání divočiny - Karolína Peroutková / Česko / 2019 / 40 min. Po filmu debata s terapeutkou Karolínou Ranglovou a Janou Ondrákovou, vedoucí OSPOD v Lounech. Návštěvníci si mohou vyrobit vesmírné lodě, letadla, vzducholodě, balóny, či jiná vzdušná plavidla. Tvůrčí dílna k Mezinárodnímu dni letectví a kosmonautiky. V 15 hod.

Pavilon A (výstaviště) Louny: Vernisáž výstavy Miroslav Mužík – Krajina. Prodejní výstava obrazů Miroslava Mužíka. Otevřeno v pátek od 17 h, v sobotu a neděli 11-18 h. V 18 hod.

Pavlač Vol. II – festival Jeden svět. Přehlídka inspirativních projektů z Loun a okolí. V 19.30 hod.

Vesnice plavajících krav - Zygizaga Zygmuntowski / Německo, Polsko / 2018 / 78 min. Ve 22 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Jarní koncert dechového orchestru ZUŠ Louny - Vítáme jaro pod taktovkou Jaromíra Laksy. V 18 hod.

Kostel CČSH Louny: České dějiny – nizozemské dějiny aneb O historii, jak si ji pamatujeme. Přednáší historik Dr. Peter Morée (Evangelická teologická fakulta UK Praha). V 17 hod.

Loutkové divadlo Louny: Nezmaři - koncert oblíbené folkové kapely. Ve 20 hod.

SOBOTA 13. DUBNA

Kino Svět Louny: Velké dobrodružství Čtyřlístku 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Kouzelný park. Také v neděli. Ve 13 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hodin.

Skanzen Březno u Loun: Stavitelský duben - Přijďte si do skanzenu vyzkoušet stavitelské dovednosti pravěku. Stavíme raně středověký slovanský dům, dostavujeme dlouhý dům z mladší doby kamenné, oplocujeme zahrádky a výběhy, opravujeme střechy. Oheň k opékání, čaj a káva pro pomocníky bude k dispozici. Také v neděli. Od 9 do 16 hod.

Postoloprty, Mírové náměstí: Zahájení turistické sezony v Dolním Poohří – od 9.30 do 11 hod. Registrace na pochod Prtský špacír, 10.30 – 11 start pochodu, Pohádková trasa pro děti vede přes farmu Vrbka. Od 10 hodin.

KD Zastávka Louny: Hrajeme s orffem - 13. ročník celostátního festivalu pěveckých sborů. Ve 12 hod.

Cítoliby: Branný závod o pohár starosty městyse - Před hasičskou zbrojnicí a v cítolibské bažantnici. Od 8 hod.

Pohybem pro zvon – těšit se můžete na 3 druhy tratí. Zázemí akce v hasičské zbrojnici v Cítolibech. Doprovodný program, občerstvení a otevřený kostel sv. Jakuba. Startovné: 100 Kč, děti zdarma. Výtěžek půjde na obnovu zvonu sv. Václava, nejstarší cítolibské hmotné památky. Ve 14 hod.

Usedlost Za dubem Peruc: Předvelikonoční tržnice. Od 12 do 16 hodin.

Městská knihovna Louny: Jeden svět – projekce pro rodiny s dětmi. Blok tří dabovaných filmů pro děti a jejich rodiče, projekcí provádí moderátorka; workshop Slyším, tedy čtu - praktické ukázky různých aktivit za pomoci hmatu a sluchu. V kongresovém sále. V 15 hod.

Cítoliby, Dělnický dům: 6. velikonoční a jarní tvoření s Klubem 6 – 99 – tvoření pro děti (budou připravené velikonoční figurky z látek pro vycpání a dozdobení), malování a zdobení velikonočních vyfouknutých a plastových vajíček barevnými voskovkami, ostatní tvoření, na které si vezměte vše, co se dá na velikonoční výzdobu použít. Můžete se přijít také jen podívat a materiál na tvoření si zakoupit přímo na místě. V 17 hod.

Frotzelova rozhledna na Červeňáku: Workshop tetování hennou - Vyzkoušejte si tetování hennou a odneste si zajímavý festivalový suvenýr. V 17.30 hod.

O čem sní pankáči – po projekci filmu koncert: Favorite Obsession + Mladé perspektivní ryby. Od 19 hod.

Sokolovna Lenešice: První lenešický bazárek - nakoupíte výhodně a zajímavé kousky. Od 10 do 14 hod.

Restaurace Slavia Louny: Parťáci – koncert. V 19 hod.

Restaurace Černý kůň - Klub Za zdí Louny: Abraxas - Rocková legenda Praha. Ve 20 hod.

NEDĚLE 14. DUBNA

Městská knihovna Louny: Velikonoční neděle - Velikonoční dílny pro rodiče a děti, seznámení s tradicemi, technikami zdobení kraslic, pletením pomlázky, zdobením perníčků. Od 14 do 17 hodin.

Kaple M. J. Husa Peruc: Koncert velikonočních písní - koncert Chrámového pěveckého sboru náboženské obce Církve československé husitské v Lounech, od 15 hodin následuje bohoslužba. Ve 14 hod.

Oblastní muzeum Louny: Živá velikonoční kuřátka – do 26. 4. V sobotu a neděli od 13 do 17 hodin.

KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou Třináctkou – Velikonoční. Od 14 do 18 hodin.

Domoušice, Pnětluky: Květná neděle - mše sv. v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Pnětlukách.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 12. DUBNA

Kino Blšany: Mission: Impossible – Fallout. V 18.30 hod.

Národní dům Podbořany: Zahájení provozu hotelu s wellness zónou, fitness centrem a masážemi. Od 10 hodin.

Bílá Růže Podbořany: Za mixem DJ Mery (Marian Vápeník). Vstup 15+, vstupné 30 Kč. Od 21 hod.

SOBOTA 13. DUBNA  

Blšany, městský úřad: Slavnostní vítání nových občánků – v obřadní síni, krátké vystoupení dětí z MŠ. V 10.30 hod.

Blatno, Malměřice: Pojďme uklidit Blatno a Malměřice – pro účastníky budou zajištěny rukavice a pytle. Sraz před OÚ Blatno a na hřišti u dětského koutku v Malměřicích. Ve 13 hod.

Nepomyšl, náměstí: Přírodní poklady Dětaňského chlumu – exkurze s Michalem Procházkou a Místy zblízka, 7 km. Sraz na náměstí ve 13.30 hod.

Kostel sv. Jana Křtitele Stebno: Velikonoční koncert - Žatecký příležitostní sbor pod vedením Alžběty Urbancové, host farář Richard Polák z Kralovic. Vstupné dobrovolné. V 18 hod.

Bílá Růže Podbořany: Za mixem DJ Kenny (Zbyněk Štrebl). Od 21 hod.

NEDĚLE 14. DUBNA

Zámek Krásný Dvůr: Zámek je otevřen po oba dny od 10 do 16 hodin, Novogotický templ v zámeckém parku od 11 do 16 hodin.

Blatno, obecní úřad: Velikonoční tvoření – z vrbových proutků, březových větviček, vajíček, drobných dekorací, tavnou pistoli s sebou. V zasedací místnosti. Od 14.30 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Květná neděle - mše svatá. V 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Nedělní mše sv. V 11 hod.

Kryry, farní kaple: Nedělní mše sv. Ve 14 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video