Velikonoční svátky v kostelech a kaplích

Redakce 2019-04-17 08:30:00

Během velikonočních svátků zvou kostely a kaple na bohoslužby a sváteční setkání.

Podbořansko 

Zelený čtvrtek farnost Podbořany uctí 18. dubna mší v kostele v 18 hodin. Velký pátek si připomene 19. dubna mší sv. s obřady velkopátečními od 15 hodin. Na Bílou sobotu 20. dubna od 19 hodin v podbořanském kostele proběhnou velikonoční vigilie. Slavnost zmrtvýchvstání Páně v neděli 21. dubna - budou slouženy mše svaté: od 10 hodin v kostele v Podbořanech, ve 12 hodin v kostele v Krásném Dvoře, ve 14 hodin na faře v Kryrech a od 15 hodin v kostele v Očihově. O Pondělí velikonoční jsou naplánovány mše v 9 hodin v kostele sv. Petra a Pavla v Podbořanech a od 10 hodin v Domově pro seniory v Podbořanech. Srdečně zve a mše celebruje podbořanský děkan o. Alexander Siudzik.

V husitském kostele Božího Spasitele v Podbořanech se koná velikonoční bohoslužba na Zelený čtvrtek 18. dubna od 17 hodin. Boří slovo káže br. Ivo Kraus. 

Církev bez hranic Podbořany zve na velikonoční bohoslužbu v neděli 21. dubna v 10 hodin v prostorech bývalé pošty (u Merlina) na Masarykově náměstí. "Téma nedělního setkání je „Když nám strach zahradí cestu ke kříži“," srdečně zve Šárka Koriťáková z Apoštolské církve, sboru bez hranic v Podbořanech.  

Kaplička sv. Anny v Hlubanech se o Velikonocích otevře malým i velkým návštěvníkům. V neděli 21. dubna od 14 do 16 hodin je čeká tvořivá dílna u kaple a projížďky na koních zdarma a druhý den 22. dubna od 8 do 12 hodin Velikonoční pondělí u kaple, můžete si zapálit svíčku a rozjímat. Na Velikonoce u kapličky zvou její opatrovnice Mirka Farkasová a Zuzana Bechyňová. 

Lounsko 

Velký pátek si lounské děkanství připomene v kostele sv. Mikuláše 19. dubna s křížovou cestou od 15 hodin a obřady v 17.30 hodin. Boží hrob v kapli bude přístupný celou sobotu 20. dubna k adoraci a k modlitbě, od 19 hodin poté proběhnou velikonoční vigilie. O Boží hod velikonoční bude sloužena mše v neděli 21. dubna od 9 hodin. Ve stejný den jste zváni od 14.30 hodin i na mši do kostela v Horním Ročově. O Pondělí velikonoční jsou naplánovány bohoslužby v 9 hodin v Kostele sv. Mikuláše v Lounech a Svatovojtěšská poutní bohoslužba v 14.30 hodin v Třeboci.

Církev československá husitská v Lounech pořádá tento čtvrtek 18. dubna od 17 hodin bohoslužbu s připomínkou ustanovení Večeře Páně. Velký pátek si připomenou od 17 hodin bohoslužbou se čtením pašijí. Chrámový sbor vystoupí při slavnostní bohoslužbě v neděli Zmrtvýchvstání Páně od 9 hodin.  

Biblická hodina proběhne v Evangelickém kostele v ulici Českých Bratří v Lounech ve středu 17. dubna od 17 hodin. Pašije budou čteny v 17 hodin na Zelený čtvrtek, bohoslužba na Velký pátek je naplánována od 17 hodin a Boží hod velikonoční si evangelisté připomenou v neděli 21. dubna od 9 hodin bohoslužbou.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video