Výměna části vodovodu a kanalizace se dotkne téměř stovky napojených obyvatel

Hedvika Mašková 2019-04-21 14:00:00

Jednu ze staveb v celkovém objemu letošních investic za 174,5 milionu korun započala Severočeská vodárenská společnost v centru Žatce. V ulici Josefa Hory a na náměstí 5. května bude provádět rekonstrukci kanalizace v délce 90,1 metrů a vodovodu v délce 242 metrů pro cirka sto napojených obyvatel.

Vodovod byl v této lokalitě uveden do provozu v roce 1955 a kanalizace pochází z roku 1956. Sítě jsou přes šedesát let staré a z tohoto důvodu narůstal počet jejich poruch.

Stavba proběhne jak otevřeným výkopem, tak vzhledem k lokálním podmínkám také s použitím bezvýkopové metody pro část pokládky vodovodního potrubí. Pro kanalizaci bude použito potrubí z kameniny. Součástí stavby je i přepojení všech kanalizačních přípojek. Pro vodovod bude použito potrubí z tvárné litiny. Zároveň dojde k přepojení osmnácti kusů vodovodních přípojek z vysokohustotního polyetylenu.

Vodovod bude muset být během rekonstrukce odstaven a majitelé okolních nemovitostí se musí připravit na to, že budou zásobováni pitnou vodou provizorním povrchovým vodovodem.

Staveniště bylo předáno 1. dubna, kdy bylo zjišťováno vytyčení inženýrských sítí, výkopové povolení včetně podmínek ke zvláštnímu užívání komunikace pro provádění stavebních prací, zajištění dopravního značení, a zřízení staveniště.

Vlastní stavební práce započaly během minulého týdne, kdy byly demontovány žulové kostky z povrchu komunikace na náměstí 5. května v místě budoucího výkopu pro rekonstrukci vodovodu.

Stavba by měla být dle smlouvy ukončena nejpozději do 1. října a je součástí obnovy majetku pro okres Louny, kde Severočeská vodárenská společnost pro rok 2019 naplánovala celkem 32 staveb k obnově majetku i strategických, a to o celkovém objemu investic 174,5 milionu korun bez DPH.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video