Město zaštítilo sbírku pro Františka

Redakce 2019-04-27 10:37:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (r) — Uplynulá velikonoční neděle byla pro návštěvníky akce Velikonoce na Zámku první příležitostí, jak přispět do veřejné sbírky pořádané pro malého Františka z Klášterce.

František krátce po narození prodělal dětskou mozkovou obrnu, je částečně ochrnutý a trpí tupozrakostí. Se svou nemocí statečně bojuje. Maminka s ním denně cvičí a pravidelně jezdí na rehabilitační pobyty, které mu velmi prospívají. Více o Františkovi se můžete dozvědět na facebookové skupině Náš bojovník František.

Výtěžek této sbírky má být použit právě na další rehabilitační pobyt, který zdravotní pojišťovna nehradí ani na něj nijak nepřispívá. Sbírku zaštiťuje město Klášterec nad Ohří a potrvá do konce letošního října 2019. O tom, na kterých místech a akcích lze do sbírky přispět, bude město pravidelně informovat a facebooku a svých webových stránkách. V nejbližší době bude možné přispět 30. dubna na pálení čarodějnic v letním kině či 8. května při zahájení turistické sezóny na kláštereckém zámku. Poslat dar můžete také kdykoli na transparentní bankovní účet číslo 225430036/0600.

Foto: Dvouletý František, který po těžkém porodu prodělal dětskou mozkovou obrnu, při rehabilitačním cvičení ve speciálním postroji. Foto: Archiv města 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video