Louny zvítězily, odehrály ale nejhorší utkání sezony

Lucie Steklá 2019-04-24 13:39:03

Fotbalisté Loun osm kol před koncem sezony vedou tabulku krajského přeboru o jedenáct bodů. Po víkendové domácí výhře si první příčku upevnily s počtem devatenácti vítězství a ziskem 59 bodů. Nedělní vítězství se ale nerodilo lehce. Dnes, ve středu 24. dubna, hrají pohárové utkání v Brné.

FK SEKO Louny – FK Tatran Kadaň 5 : 3 (2 : 1)

Vedoucí gól lounští fotbalisté vstřelili již ve čtvrté minutě utkání, když po rohovém kopu z levé strany na zadní tyči dorazil míč do sítě Dan Zícha. „Rychlé vedení nám však vůbec nepomohlo. V hlavách hráčů jako by nastalo utvrzení se v názoru, že je vše rozhodnuto, a mužstvo totálně vypadlo ze hry. Hráči neplnili své postové zadání a herní úkoly. Výsledkem všeho bylo rychlé soupeřovo vyrovnání a náš herní chaos,“ řekl trenér Loun Zdeněk Kudela s tím, že po půlhodině hry byl pro zranění vystřídán Nykl a na jeho post se z obrany vysunul Kuba Suchý. A byl to znovu už po kolikáté on, kdo do ofenzivy přinesl pohyb, důraz a také vedoucí gól. Nicméně do poločasu se Louny herně trápily.

V tom druhém se poněkud zlepšilo nasazení hráčů, ale tragických chyb se vyvarovat nedokázali. Po pěti minutách hry bylo opět srovnáno. „Do vedení jsme šli zblokovanou střelou Petra Fiřta a potom následovaly další tři naše obrovské brankové šance. Ale vedli jsme si při nich nerozhodně, a proto nepřesně,“ dodal trenér. Až dorostenec Marcel Grund po pár vteřinách svého pobytu na hřišti dostal Louny do dvoubrankového vedení. Pak si znovu v obraně špatným řešením a chaosem ve hře zadělali lounští fotbalisté na problém a bylo to 4:3. To běžela 80. minuta hry. Naštěstí mladý útočník Grund měl svůj velký fotbalový den. U dlouhé přihrávky středem hřiště byl o zlomek vteřiny dříve než brankář Králík, skluzem míč pro sebe uhrál a pak skóroval do prázdné branky. „Ve zbývajících pěti minutách jsme už Kadani nic nedovolili. Zvítězili jsme, ale bylo to naše nejhorší fotbalové představení v sezóně,“ zhodnotil zápas Z. Kudela.

FK SEKO Louny – FK Tatran Kadaň 5:3 (2:1)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video