Turistická sezona odstartovala. V Postoloprtech ji zahájila agentura Dolní Poohří spolu s turisty

Lucie Steklá 2019-04-24 13:54:29

Postoloprty (tab) Více než dvě stovky turistů zahájily v Postoloprtech, i přes velmi chladné počasí, turistickou sezonu v Dolním Poohří. Slavnostní zahájení bylo součástí tradičního pochodu - Prtského špacíru okolím Postoloprt.

Pěší turisty a cyklisty vyslaly na cestu pohádkové bytosti Dolního Poohří. Na postoloprtském náměstí vítaly turisty víly Egerie a Ohřinka a bavil je Ohřínek, pohádkové postavy Dolního Poohří. Na cestu si pěší i cyklisté odnášeli mapy, průvodce a publikace, které vydává Destinační agentura Dolní Poohří, děti pak vyrážely s rybičkami z balónků. „Když jsem ráno jel do Postoloprt, sněžilo. Nevěřil jsem, že vůbec někdo přijde. Velká účast mě proto opravdu příjemně překvapila,“ řekl při zahájení sezony ředitel Destinační agentury Lukáš Pichlík. 

Na jednu ze čtyř tras v délkách osm až 42 kilometrů vyrazilo 213 turistů. Dorazily především rodiny s dětmi. „Největší zájem byl o dětskou trasu, na kterou se vydaly asi tři čtvrtiny všech účastníků Prtského špacíru. Cestou je čekaly úkoly a návštěva rodinné farmy,“ prozradil ředitel pořádajícího Kulturního zařízení města Postoloprty Pavel Panenka. Asi padesátka výletníků se vydala na trasu směr zámek Nový Hrad v Jimlíně, kde mohli využít prohlídek zdarma. „Prohlídku zámku využilo dvanáct turistů, po prohlídce je pak čekalo šermířské vystoupení,“ informoval ředitel zámku Josef Kabát.

Součástí slavnostního zahájení sezony i samotného pochodu byl křest letošních nových publikací Destinační agentury. Vodou z Ohře ředitel agentury společně se starostou města Postoloprty Zdeňkem Pištorou a předsedou správní rady Destinační agentury Jaroslavem Špičkou pokřtili nové díly Toulek Dolním Poohřím s… V nich méně známými místy regionu provází slavné osobnosti. „Letos zveme návštěvníky například k Nechranické přehradě s Fridrichem z Pětipes, spisovatel Franz Kafka provází Podbořanskem, malíř Zdeněk Sýkora Lounskem. Nových dílů je celkem šest, navazují na loňskou sérii sedmi průvodců,“ dodává ředitel agentury.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video