Turnaj 3x3 ovládli Lotyši

Lucie Steklá 2019-04-29 09:54:00

Louny (ba) V pátek a sobotu proběhl v Lounech první letošní turnaj v basketbalu 3x3 v rámci Chance 3x3 Tour. I přes krásné počasí se ale nekonal pod širým nebem, nýbrž v městské sportovní hale, kde tak odstartoval i druhý ročník spojené Tour Čechů, Slováků a Poláků.

Bílá sobota patřila na osmém ročníku turnaje v Lounech mužskému turnaji Elite, na který se sjelo šestnáct týmů včetně reprezentací Česka, Německa a Slovenska a špičkových týmů z Polska, Srbska, Bosny a Hercegoviny nebo Lotyšska. Celky byly rozděleny do čtyř skupin a vždy dva nejlepší postupovaly do čtvrtfinále. Už skupinové bitvy byly extrémně vyrovnané a vše vyvrcholilo skvělým play off, které bavilo přítomné diváky i samotné hráče.

Čtvrtfinále nabídlo dvě derby, když se vzájemně střetly dva německé celky Team Nord proti Team Süd a dva české, když došlo na střet reprezentačního týmu Humpolec Bernard a celku Basket-obchod.cz. Z české dvojičky postoupil podle očekávání po výsledku 22:12 Humpolec, německé čtvrtfinále bylo ze všech nejvyrovnanější a Team Nord vydřel postup až v koncovce 20:18.

Oba postupující týmy se střetly ve vzájemném semifinále, které patřilo Čechům, jenž přehráli své soupeře z Německa 20:10 a vybojovali postup do finále. Z druhého semifinále prošli do boje o zlato lotyšští Ghetto Family, kteří přehráli polské Coco Jambo 21:17.

Humpolci hrajícímu ve složení Michal Křemen, Jan Stehlík, Roman Zachrla a Ondřej Dygrýn se ale celý turnaj vyhrát nepodařilo, když nestačili na Ghetto Family poměrem 18:21. Vítězný lotyšský tým reprezentovali Martins Steinbergs, Armands Ginters, Armands Senkans a Roberts Paze. Třetí skončil Team Süd, který přehrál 21:13 Coco Jambo.

Páteční předprogram patřil v lounské sportovní hale mladším kategoriím, když se utkaly chlapecké a dívčí týmy v kategoriích U10 - U15. Nejmladší kategorie U11, U12 a U13 změřily síly v mixech.

Po tomto klání si dá 3x3 Central Europe Tour dva týdny pauzu, bude se pokračovat ve středu 1. května v Bratislavě a 11. května v Praze dalším turnajem Chance 3x3 Tour.


Turnaj 3x3. Skvěle obsazený turnaj plný parádních výkonů ovládla reprezentace Lotyš-ska, druhá se umístila reprezentace ČR a třetí reprezentace Německa. Foto: 2x BA Louny 

Turnaj mladých basketbalistů. Jako předkrm k sobotnímu startu 3x3 Central Europe Tour 2019 se v lounské sportovní hale odehrál tradiční velikonoční 3x3 turnaj dětí.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video