Proti Babišovi a výměně ministra spravedlnosti se protestovalo i v Žatci

Hedvika Mašková 2019-04-30 09:45:00

Za nezávislost justice se důrazně postavilo také přes sedm desítek žateckých občanů. Včera se připojili k celorepublikovému protestu proti premiérovi Andreji Babišovi a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. V podvečer se s hlasitým pískotem sešli v centru města na náměstí Svobody. Nechyběly ani transparenty Justice!, Nejsme slepí! nebo vyobrazení Babiše s textem STOP STBÁKU!

,,My občané nejsme slepí. Nechceme, aby se premiér vyhnul spravedlivému soudu a aby prezident tahal z pozadí za nitky v justici. Nechceme Benešovou ministryní spravedlnosti. Nechceme ovládnutí justice premiérem a Hradem! ," píší na svých stránkách organizátoři celorepublikové protestní akce ze spolku Milion Chvilek.

Nelíbí se jim jednání premiéra Andreje Babiše, který po návrhu obžaloby prohlásil, že se jedná o účelový komplot a nechal vyměnit ministra spravedlnosti, pod nějž spadají státní zástupci a soudci, kteří rozhodnou o premiérově vině či nevině.

Podle spolku Milion Chvilek toto jednání smrdí největším zásahem do justiční moci od listopadu 1989, a proto se rozhodli společně s dalšími lidmi, kterým záleží na demokracii, v pondělí 29. dubna (den před jmenováním Marie Benešové ministryní spravedlnosti) postavit na náměstích po celé zemi za nezávislost justice.

Tisíce lidí demonstrovalo v Praze na Staroměstském náměstí. K protestu se připojilo i přes sto dalších českých měst, včetně Žatce.

Více se dočtete v příštím vydání týdeníku Žatecké noviny, který vyjde mimořádně v úterý 7. května.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video