Část cyklostezky možná postaví město

Veronika Salášková 2012-01-30 00:38:00

Žatec – Projet se na kole od pramenů Ohře až k jejímu soutoku s Labem bude možné v budoucnu po cyklostezce Ohře. Pro vybudování jejího úseku v bezprostřední blízkosti Žatce by mohlo být vydáno územní rozhodnutí už v březnu. Pokud kraj nebude mít dostatek peněz, uvažuje vedení Žatce, že by část úseku mohlo město postavit na své náklady.

"V současné době probíhají jednotlivá územní řízení v úseku Žatec, v části od Stroupče po Bezděkov. Do 20. března by mohl žatecký stavební úřad vydat územní rozhodnutí pro tuto část cyklostezky,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.  Teprve potom může Ústecký kraj podat žádost o dotaci z regionálního operačního programu. Pokud kraj dotaci nezíská či nepodá, město uvažuje, že by část cyklostezky postavilo ze svých peněz. „Jestliže kraj žádost podá, budeme čekat, zda bude úspěšný. Pokud by ji nepodal, tak bychom asi do investičního rozpočtu města pro rok 2013 a 2014 zahrnuli některou část cyklostezky, která je v katastru města,“ vysvětlil Novotný. V úvahu připadá zejména část cyklostezky v úseku od Stroupče k žateckému koupališti, která by tak navázala na in-line dráhu, která má vedle koupaliště vyrůst. Od Nechranické přehrady povede trasa cyklostezky po současné cyklotrase Chmelovelo, projde Žatcem a pak se vydá po silničkách mezi obcemi do Loun. Délka značené cyklotrasy a cyklostezky Ohře v Ústeckém kraji bude podle současného předpokladu činit  136 km. Cyklostezka po napojení na Karlovarský kraj nabídne spojnici od pramene Ohře, od hranic s Německem, až po soutok řeky s Labem.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video