Fenomén Hospodský kvíz už dorazil i k nám

Hedvika Mašková 2019-05-10 14:00:00

Týmové nasazení, dobře naladěné mozkové závity a především zábava – to je Hospodský kvíz. Společenská zábava, která má velkou tradici v zahraničí a už i v Česku, dorazila poprvé do Žatce. V Pivním baru Hříbek se minulý pátek sešlo osmnáct lidí, kteří vytvořili pětičlenné a čtyřčlenné týmy a formou kvízové hry soutěžili o hodnotné ceny.

,,Na hospodské kvízy chodím pravidelně v Liberci. Jde o velmi populární zábavu nejen tam, ale po celé České republice. Chtěl jsem tento fenomén přivést a ukázat lidem v Žatci. A nyní už vím, že určitě ne naposledy,“ sdělil našim novinám organizátor akce Jakub Grežo.

A jak kvíz probíhal? Pro soutěžící bylo připraveno osmdesát rozličných otázek, na které týmově odpovídali. Otázky byly napříč lidským věděním. Organizátor akce si pro zúčastněné připravil pět okruhů – Rok 2018, Filmová a televizní hudba, Pohádky, Geografie, Slogany a loga. Soutěžící z řad místních občanů otestovali své znalosti z dětství, školních lavic a prověřili také, jaký je jejich aktuální přehled. Odpovědi jednotlivých týmů byly průběžně vyhodnocovány a mezi sebou porovnávány.

Ze čtyř přihlášených týmů skončil jako poslední s 29 body FÉNIX, na třetí bronzové pozici s 50,5 body se umístila Fantastická pětka, druhý skončil s 52 body tým Distanc a titul vítěze prvního žateckého hospodského kvízu si s 55 body užíval tým Partička. Vítězný tým se radoval z hodnotných cen v podobě reklamních předmětů a lahvinek dobrého pití, které do soutěže poskytl Pivní bar Hříbek.

Hospodský kvíz je týmová vědomostní soutěž probíhající v desítkách podniků po celé republice každý týden. V Hospodském kvízu se každoročně koná také Mistrovství České republiky, kde se potkávají a poměřují své znalosti týmy z celé republiky. Letos bude probíhat v pořadí druhý ročník, a to 12. až 14. července v rámci Czech Open festivalu v Pardubicích.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video