Je potřeba nebát se a riskovat! V centru se otevřel nový obchod

Hedvika Mašková 2019-05-13 11:00:00

Riskantní nebo naopak skvělý nápad? Paní Jakubová začala před dvěma týdny v centru na náměstí Svobody, o kterém se dnes hovoří jako o ,,mrtvé zóně“, provozovat obchod s potravinami. Vedle Milana Vanyše, který má již řadu let prodejnu s potravinami u západního vlakového nádraží, se jedná o jedinou tuzemskou majitelku maloobchodu se spotřebním zbožím v Žatci.

Ve svém obchodě nabízí všestranný sortiment od mléčných výrobků, uzenin, sladkostí až po kosmetiku, včetně parfémů, které jsou dovezené z nejrůznějších zemí, včetně vyhledávaného Německa.

,, Máme zde také výrobky z Belgie, Francie nebo Ruska, jejichž kvalita je opravdu mnohem lepší. Nyní jsme uzavřeli také smlouvu s firmou z Peruce, která se zabývá výrobou lahůdek z ryb. Patří k nejvyhlášenějším firmám v České republice a tady v Žatci budeme její sortiment zatím prodávat jen my,“ sděluje majitelka obchodu ,,Lacinka“ Šárka Jakubová.

Spotřeba a minimální trvanlivost

Nový obchod na náměstí je obchodem fungujícím na principu ,,Zlevněnky“. Prodává se zde tedy, mimo jiné, také zboží po minimální trvanlivosti.

,,Je veliký rozdíl mezi minimální trvanlivostí a datem spotřeby. Lidé si tyto dva termíny pořád pletou. Když si zákazník koupí výrobek po minimální trvanlivosti, tak ho může pořád cirka do třiceti dní ještě zkonzumovat. Výrobky s prošlým datem spotřeby se prodávat nesmí. Pokud by nebylo možné potraviny po minimální trvanlivosti prodávat, tak by mi do obchodu přišla hygienická kontrola a zavřela ho, ale není to tak. Kontroly výrobků probíhají již ve skladu,“ vysvětluje paní Jakubová.

,,Trvanlivé“ potraviny (sušenky, čokoláda, nápoje, těstoviny, konzervy) a jejich označení jsou v poslední době velmi diskutovaným tématem souvisejícím také s nadměrným plýtváním jídla. Řada spotřebitelů totiž potraviny po uplynutí data použitelnosti, což je konkrétní den, měsíc a rok uvedený na obalu, vyhazuje. Domnívá se totiž nesprávně, že po uvedeném datu výrobky ztrácejí svou kvalitu.

Maloobchod vs. supermarket

Pro maloobchodní provozovny je podle majitelky cestou k úspěchu hlavně komunikace. ,,Nerada chodím do supermarketu. Je to tam takové studené. Já zde se svými zákazníky komunikuji. Ráda za nimi přijdu, poradím jim a řeknu mé zkušenosti s daným výrobkem, a to je přesně to, co si myslím, že lidé potřebují. Co dám krámu já, krám dá zase mě. To je moje motto, které si myslím, že moc dobře funguje,“ říká na závěr Šárka Jakubová.

Lacinka

Náměstí Svobody 44, Žatec

po-pa 8h-17h, sobota 8h-12h


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video