Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-05-10 10:08:00

Jarní koncert i ke Dni matek, vysvěcení, vítání, blešák, Chmelfest, férová snídaně, kino - i tento víkend bude kulturní a navíc férový a zdravý ;-)

ŽATECKO

PÁTEK 10. KVĚTNA

Kino Žatec: Avengers: Endgame – 3D. Ve 20 hodin.

SOBOTA 11. KVĚTNA

Žatecký pivovar: Chmelfest - Jarní regionální chmelařská veselice Žatecké chmelařské oblasti. Dospělí 60 Kč, děti 30 Kč, do 130 cm zdarma. Od 10 hod.

Kolouchův dvůr Radíčeves: Férová snídaně - Přijďte si zapiknikovat na podporu pěstitelů! Férová snídaně je největší česká akce na podporu fair trade a odpovědné spotřeby. Od 10 hod.

Městské divadlo Žatec: Francis Poulenc: Dialogy karmelitek - poprvé v přenosech - Hudební ředitel Metropolitní opery Yannick Nézet-Séguin bude řídit orchestr a početný soubor pěvců a pěvkyň v provedení moderního mistrovského díla o pojetí víry a oběti. Vstupné: 300 Kč (předplatné 250 Kč). V 17.45 hod.

Žiželice: Pálení čarodějnic - v případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta do kulturního domu. Od 15 hodin. 

Dino club Žatec: Sobotní párty - za barem dvě topky z Kadaně, dvě topky ze Žatce a z toho jedna je letuška hošani, od 2:00 opět staré hity, takže se na vás všechny těšíme na Dinu, samozřejmě po hokeji. Od 22 hod.

NEDĚLE 12. KVĚTNA

Kino Žatec: Avengers: Endgame – 3D. Ve 20 hod.

Městské divadlo Žatec: Pat a Mat jedou na dovolenou - Představení pro děti nápaditě spojuje zdánlivě nespojitelné – animovaný loutkový film a hraný projev se živými herci. V 15 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 10. KVĚTNA

Kino Svět Louny: Avengers: Endgame 3D dabing – akční film. Také v sobotu a neděli. V 17:30 a 21 hodin.

Loutkové divadlo Louny: Hop Trop - koncert folkové a countryové skupiny. Vstupné 250 Kč. Ve 20 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Hledám milence, zn.: Spěchá! - Veleúspěšná komedie Divadla Artur Praha v čele s hvězdnými Bořkem Slezáčkem a Evou Decastelo. Pozor, přímý kontakt herců s diváky! V 19 hod.

SOBOTA 11. KVĚTNA

Kino Svět Louny: Mrňouskové 2: Daleko od domova. Také v neděli. V 10 hod.

UglyDolls – Světová premiéra. Také v neděli. Ve 13 hod.

Náměstí Louny: Farmářské trhy - Cukrářské výrobky, uzeniny, bylinky, jablka a mošty a další zboží od lokálních farmářů a trhovců. Od 8 do 12 hodin.

Stromovka Louny: Lounský blešák vol. III - Pro jednoho veteš, pro druhého zlato. Prodej, daruj, nakup z druhé ruky! Bleší trh s oblečením, knihami, hračkami a drobnostmi do domácnosti. Provětrej sklep, půdu i skříně a pošli dál nepoužívané věci. Od 10 do 16 hod.

Zámecký park Peruc: Férová snídaně v Peruci - Snídáme férově – výrobky s certifikací Fairtrade a od místních pěstitelů. Od 9.30 hod.

Městská knihovna Louny: Férová snídaně - Happening na podporu fair trade při příležitosti Světového dne pro fair trade. Přineste si vlastní férové potraviny, upečte buchtu, chléb, udělejte pomazánku a přijďte s námi posnídat! Od 10 hodin.

Centrum Gnoze Louny: Kurz malby u stojanu na velké formáty - Výtvarné potřeby a plátno v ceně. Nádherné relaxační malování. Techniku i styl zvládne každý, kdo umí číst a psát a udrží tužku v ruce. Předem si rezervujte místo. Od 10 do 14 hod.

Dobroměřice: Staročeské máje v Dobroměřicích - sraz v areálu hasičské zbrojnice, od 13 h průvod obcí, od 19 h májová zábava (v areálu hasičské zbrojnice). Od 12 hodin.

Radnice Postoloprty: 7. výstup na radniční věž v Postoloprtech - všichni jste zváni na tento netradiční zážitek spojený i s prohlídkou radnice. Od 13 hodin.

Zámecká zahrada Postoloprty: Rockový festival - Zahrají Hlahol (TP, od 15 hod.), Joe Purple (LN, od 16.30 hod.) a Vlasta Horváth (vítěz SuperStar) s kapelou (od 18 hod.). Vstupné 80 Kč, senioři, ZTP a mládež do 18 let 40 Kč. Od 15 hod.

NEDĚLE 12. KVĚTNA

ZŠ Černčice u Loun: Koncert ke Dni matek - Zazpívá Pěvecký sbor Harmonie Louny pod vedením Jiřího Kurky a Kateřiny Štolové. V 17 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího Slavětín: Jarní koncert – Účinkuje Smíšený pěvecký sbor Smetana - Slovanka pod vedením sbormistra Jana Duška. V 18 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 10. KVĚTNA

Kino Blšany: Predátor: Evoluce – snímek Uruguay,USA, 2018. V 18.30 hod.

Bílá Růže Podbořany: Páteční mejdan - za mixem DJ A75. Od 21 hod.

SOBOTA 11. KVĚTNA  

Podbořany, hřbitov: Setkání rodáků a přátel z Novokrajeva – u památníku padlých rodáků před urnovým hájem, poté oběd v Národním domě. V 10 hodin.

Radnice Podbořany, obřadní síň: Slavnostní vítání občánků - Přijďte přivítat nové občánky města, pozváno 18 dětí, malé vystoupení dětí MŠ Hlubanská. Od 13 hod.

Stachov u Blšan: Vysvěcení kapličky po 95 letech – Spolek sv. Václava, patrona české země zve na setkání přátel Stachova při příležitosti vysvěcení kapličky - zahájení, vysvěcení, hudební vystoupení dětí ZŠ TGM Podbořany ve 13 h., od 13.30 hod. posezení s přáteli Stachova. Od 12 hodin.

Obecní úřad Petrohrad: Degustace vín - Ochutnáte několik druhů francouzských, italských, rakouských a německých vín, soutěže a zábavná show se someliérem Milanem Rusnakem. Účastnický poplatek 100 Kč. Ve 13 hod.

Kulturní dům Blatno: Diskotékové odpoledne Vzpomínky na bouřlivá 70. a 80. léta - Pro všechny, kteří zažili Protivec + DJ Láďa Šenfeld, jsou zváni i mladší ročníky! Zve obec Blatno společně s Jiřinou Kraj. Vstup 50 Kč. Od 16 hod.

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel sv. Jiljí s vitrážovým muzeem je otevřen každou sobotu a neděli od 13 do 16 hodin. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Vstupné 50 Kč, hromadné vstupné 40 Kč (nad 10 lidí), děti zdarma. Také v neděli. Od 13 do 16 hod.

Kostel sv. Jiljí Libyně: MARIÁNSKÁ VYOBRAZENÍ v Rabštejně nad Střelou – přednáší PHDr. Klára Vaňková. Představení Rabštejnské Piety, Loretánské Madony z Rabštejna a o ztraceném obrazu z doby poválečné. V 16 hodin.

Město Kryry: Staročeské máje – průvod začíná v 10 hodin na náměstí a dále pokračuje městem za doprovodu kapely a koňského povozu. Večerní májová zábava v Sokolovně začíná ve 20 hodin – k tanci a poslechu za-hraje kapela S.P. Band. Vstupné 90 Kč. Od 10 a od 20 hod.

Zkušebna Vroutek: The Rocket Dogz + Time Shifters - Rockabilly, Psychobilly, Rock'n'roll & Punk party na Zkušebně! Sál otevřen od 19 hod.

Bílá Růže Podbořany: Sobotní mejdan - za mixem DJ Kenny. Od 21 hod.

NEDĚLE 12. KVĚTNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše sv. V 9 hod.

Kaple Brody: Nedělní mše sv. V 11 hod.

Kryry, farní kaple: Nedělní mše sv. Ve 14 hod.

Vysoké Třebušice: Mistrovství Evropy IMBA v kategorii Open – vložený závod AMŠ O´ Neal Cup, Hobby MX1, MX2 a Veterán 40, 50 a 60. Start závodníků ve 12 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video