Mládež Pirátů má jasno, jejím šéfem bude nově Petr Jíra

Redakce 2019-05-10 19:43:00

CHOMUTOV — (tz) Krátce po posledním duelu baráže o Tipsport extraligu Piráti zveřejnili odchod Jana Šťastného z klubu, což rozjelo hledání nové šéfa sportovního úseku mládeže a hlavního trenéra akademie. Nyní je o obsazení tohoto postu jasno. Chomutovské naděje bude řídit místní rodák a dlouholetý útočník Petr Jíra.

„Jak jsme dopředu avizovali, zvažovali jsme možnost angažovat někoho zvenku, ale po zralé úvaze jsme se rozhodli, že půjdeme cestou místních lidí,“ uvádí Stanislav Mikšovic.

„Petr Jíra výborně zná místní prostředí, protože tu dlouhé roky hrál a navíc se kolem mládeže pohybuje už několik let. Zná místní trenéry a má pedagogické vzdělání, což považujeme za cennou devizu,“ vysvětluje výkonný ředitel klubu.

Jak už bylo zmíněno, Petr Jíra z Chomutova pochází a strávil v bílomodrém dresu převážnou část aktivní kariéry, během níž nastřílel v pirátských barvách 246 gólů, což ho řadí na jedenácté místo historického pořadí klubových střelců.

V rodném městě si zahrál také mezi tuzemskou elitou, neboť na jaře 2012 byl součástí mužstva, které po 38 letech vrátilo do Chomutova nejvyšší soutěž. Tu si nový šéf mládeže zahrál také v sousedním Litvínově a pražské Slavii.

Hráčkou kariéru uzavřel Petr Jíra v roce 2015, ale už během závěrečného ročníku trénoval chomutovské žáky, od kterých se v létě 2018 přesunul k dorostu. Tým do 16 let, který postoupil do play-off, vedl absolvent FTVS s dlouholetým parťákem z chomutovské ofenzivy Kamilem Koláčkem. Nyní se vrhne do nové práce tak, aby v průběhu druhého kompletního květnového týdne mohli být zveřejněni trenéři všech mládežnických kategorií.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video