Perucí projela trasa rally nablýskaných veteránů

Lucie Steklá 2019-05-13 08:53:27

Peruc (lus) Setinová rally 7 Castles Trial projela Čechy, zastávku měla i v Peruci. Rally starých nablýskaných krasavců vyjela na svoji trasu v sobotu 27. dubna. Prahou, Středočeským a Ústeckým krajem projelo pětašedesát veteránů a youngtimerů.

Vozy se účastnily již pátého ročníku setinové rallye 7 Castles Trial. A že rozhodně bylo nač se dívat, vám dokáže přiložená galerie z cíle závodu před mladoboleslavským muzeem značka Škoda.

Jde sice jen o jednodenní soutěž, ale pořadatelé si připravili více než 200 kilometrů tras, v nichž bylo několik měřených úseků tzv. “testů přesnosti”. O některých z nich závodníci věděli dopředu, jiné byly tajné. Ačkoliv i v tomto závodě jde o čas, nevítězí ten nejrychlejší, ale naopak ten nejpřesnější. Jezdí se na výsledky na setiny sekundy.

Závodu se mohly účastnit posádky s historickými automobily a youngtimery maximálně do roku výroby 1993.

Celkovým vítězem sobotní vyjížďky se stal vůz se startovním číslem 9 - A/CZ Škoda 1000MB Rallye, který řídil Josef Weithaler Jeho spolujezdkyní a navigátorem byla Michaela Weithaler.

Letošní trasa měřila přibližně 220 kilometrů a účastníky zavedla do půvabné krajiny Českého středohoří. Start i cíl byl u pražského obchodního centra v Tuchoměřicích, kam vozy v rámci cílové destinace dojížděly po 16. hodině. Ve startovní listině bylo sedm desítek veteránů a youngtimerů rozličných značek, výkonu, ale i cen.

Castels Trial se jezdí jako zahajovací soutěž sezony. Stejně, jako v uplynulých letech, tak i letos nabídla skvělý zážitek s celou řadou rozmanitých testů přesnosti. Byť je rally jednodenní soutěží, v počtu a intenzitě měřených úseků je jedinečná.

FOTO: Vítěz s číslem devět. Vítězem rally 7 Castles Trial, která měla svoji zastávku také v Peruci, se stal vůz se startovním číslem 9, který řídil Josef Weithaler. Foto: Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video