Memoriál Karla Raise v chladu a dešti

Ladislav Bába 2019-05-21 06:56:00

Louny (bab) Minulou sobotu se uskutečnil již 30. ročník silničního běhu, 27. ročník závodu vozíčkářů, 10. ročník štafetového běhu a 6. ročník závodu na kolečkových bruslích – Memoriál Karla Raise

. Na letošním jubilejním ročníku závodu byl překonán šestnáct let starý traťový rekord Petry Kamínkové keňskou závodnicí Korir Caroline Jebet, která zaběhla jako první žena trať patnácti kilometrů v čase pod padesát minut. Za chladného a deštivého počasí se na start u počeradské elektrárny postavilo něco málo přes dvě stě sportovců. Z běžců byl na patnáctikilometrové trati nejrychlejší Keňan Tuei Hosea Kiplagat v čase 44.42. Z domácích závodníků byl nejlepší na 6. místě Filip Havel z BK Louny - 55.35. V ženách byla nejrychlejší také Keňanka Korir Caroline Jebet v čase 49:37, což je rekord tratě. Denisa Rajchlová z BK Louny obsadila 11. místo. U vozíčkářů byl nejrychlejší Miroslav Šulc z Handbike ČR, v ženách zvítězila Kateřina Antošová – Černí koně Praha. Ve štafetách zvítězilo družstvo Buffino Team, složený ze závodníků pořádajícího klubu. Součástí byla také dětská atletika, stále více oblíbený lidový běh (na snímku), závod dětí na handbikách a další doprovodný program. 

Ohlédnutí za Memoriálem Karla Raise: padl rekord trati

Louny (bab) První květnovou sobotu se uskutečnil jubilejní 30. ročník silničního běhu, 27. ročník závodu vozíčkářů a 10. ročník štafetového běhu 5 krát 3 kilometry. To vše na trase Počerady - Louny v délce patnácti kilometrů. Současně se jednalo o šestý ročník stále více populárního závodu na kolečkových bruslích (in line skate).

Součástí letošního ročníku byl i vložený závod Českého poháru koloběžek. To proto, že se letos neuskuteční Evropský pohár v ruční cyklistice, jehož součástí byl právě závod koloběžek.

Již od rána probíhal na lounském výstavišti Dětský den s atletikou a také registrace na Lidový běh s Mizunem. Rodiče s kočárky, na kolech, na vozících, ale hlavně běžci, to byl první start. Ovšem nejdříve pustili organizátoři na dvoukilometrovou trať závod dětí na ručních vozících. Úderem jedenácté hodiny vyjeli na trať hlavního závodu z Počerad nejdříve vozíčkáři, poté následovali koloběžky, bruslaři a běžci.

Po celý závod panovalo chladné a deštivé počasí. To mají závodníci prý většinou v oblibě, ale žádné velké výkony se neočekávaly. Ale opak byl pravdou. V mnoha přípa-dech byl atakován rekord tratě a nakonec jednou i překonán!

V kategorii žen byl překonán šestnáct let starý traťový rekord Petry Kamínkové keňskou závodnicí Korir Caroline Jebet, která zaběhla jako první žena trať patnácti kilo-metrů pod padesát minut v čase 49:37, Denisa Rajchlová z Běžeckého klubu (BK) Louny obsadila 11. místo (01.11:59).

Z běžců byl nejrychlejší Keňan Tuei Hosea Kiplagat v čase 44:42. Z domácích závodníků byl nejlepší na 6. místě Filip Havel z BK Louny (55:35).

U vozíčkářů byl nejrychlejší Miroslav Šulc z Handbike ČR (21:51), v ženách zvítězila Kateřina Antošová z týmu Černí koně Praha (25:53). Závod na kolečkových bruslích vyhrál na stejné trati Jonáš Cícha z Tempish Hearbeat Inline (26:34), v ženách Renáta Karabová ze slovenských Košic (27:24).

A ve štafetovém běhu na pět krát tři kilo-metry byl první Buffino team (Anna Porub-čanová, Vojtěch Hubka, Zuzana Porubča-nová, Natálie Beckertová a Dörflerová) v čase 01.04:34. Závod koloběžek vyhrál Michal Kulka z TRISTA60 v čase 30:01, v že-nách pak Petra Fořtová z klubu Bez pedálů, čas 34:36.

I přes nevlídné počasí se letošní jubilejní Memoriál K. R. vydařil. Ostatně potvrdili to i závodníci. Velké poděkování patří všem pořadatelům, členům ASK, Senior klubu Louny, dobrovolným hasičům, motorkářům, městské i státní policii a Zdravotní službě Kaňka z Lovosic.

Celkové výsledky memoriálu najdete na webu www.sportt.cz/racesResults/resultlist/833. Dalším závodem pořádaným ASK Elna Počerady měl být Evropský pohár EHC - European Handbike Circuit. Lounský závod se z technických důvodů poprvé po šestnácti letech nekoná. Důvodem jsou práce na komunikacích v Husově ulici, jíž trať závodu vede.



Napsal(a): Ladislav Bába

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video