V rytmu tanga v Jirkově

Redakce 2019-05-18 10:19:00

JIRKOV (r) — Řekne–li se argentinské tango, vybaví se nám jméno argentinského mistra tohoto žánru Astora Piazzoly, hudebního skladatele a hráče na bandoneon. Piazzola vytvořil nový žánr, nový barevný hudební svět plný emocí,Tango nuevo. Nové tango, které překračuje hranice žánrů, učarovalo i akordeonistovi Ladislavu Horákovi a violoncellistovi Petru Nouzovskému, dvěma vynikajícím hudebníkům, v jejichž mistrovském podání se to okouzlení šíří k posluchačům po celém světě.

Neobvyklé spojení akordeonu s violoncellem inspiruje interprety k hledání nových barev, nových zvukových možností a technických fines a v tomto směru si oba pánové padli do noty. Dokážou přednést Piazzolovu hudbu se všemi jejími nuancemi, technicky dokonale, s citem, vášní a pokorou. CD s názvem Vivat Tango zvítězilo v silné konkurenci nahrávek z celého světa a odneslo si cenu „Nejlepší violoncellové CD roku 2014“ The Violoncello Foundation New York. V repertoáru dua najdeme hudbu všech století, s akcentem na díla Astora Piazzoly a soudobých českých skladatelů, kteří pro duo píší. V dnešní uspěchané době je koncert Vivat Tango blahodárným osvěžením. Neváhejte a dejte se strhnout brilantností výkonů a stylem se silným puncem originality v úterý 21. května od 18.30 hodin v koncertním sále Základní umělecké školy v Jirkově.

Foto: ZUŠ Jirkov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video