V Jimlíně proběhne Novohradská pouť

Jarka Cibulková 2019-05-16 12:01:00

Jimlín (caj) Tradiční Novohradská pouť proběhne tento víkend na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Letošní ročník si honosné sídlo připomíná rok Gustava Adolfa z Varrensbachu, jednoho z nejvýznamnějších majitelů Nového Hradu. Právě jeho příjezd ozdobí nedělní program slavností.

V sobotu i neděli se můžete těšit na historický šerm Equites, kejklíře Vojtu Vrtka, katovské řemeslo, středověkou kapelu BraAgas, loutkové divadlo i soutěže pro děti. V neděli v časech od 11 a 13.30 hodin vystoupí folková skupina Klíč. Vstupné do zámku bude za sníženou cenu. 

Bojíte se rádi? Pak právě pro vás je ve sklepích zámku až do 8. září letošního roku nainstalována výstava Dracula a ti druzí. Strašidelná expozice je přístupná pouze s průvodcem a je vhodná pro silné povahy. 

Další akcí, do které je zámek Nový Hrad zapojen, je Noc kostelů. Ta proběhne následující pátek 24. května. Od 18 do 22 hodin jsou naplánovány komentované prohlídky zámecké kapel svatého Josefa. Výjimkou je čas od 20.30 do 21.30 hodin, kdy zde bude probíhat varhanní koncert Tomáše Borla a jeho hosta. Zazní díla J. S. Bacha, A. Dvořáka, G. F. Händela, J. Suka ad. 

Ihned následující den, v sobotu 25. května od 19 hodin, zámek hostí hudební festival Ludvíka van Beethovena. Zahraje Epoque Quartet v podání David Pokorný, Vladimír Klánský (housle), Vladimír Kroupa (viola) a Vít Petrášek (violoncello). 


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video