Podpořte děti z Klokánku zakoupením obrázku v rámci čtvrteční konference v pavilonu A

Lucie Steklá 2019-05-16 12:36:00

Louny (lus) Tento čtvrtek se v Pavilonu A na lounském výstavišti koná konference sociálních služeb. Na ní se budou prezentovat organizace zajišťující služby pro rodiny s dětmi, občany v krizi, zdravotně postižené a seniory. Návštěvníci se dozvědí vše podstatné, informace o službách i kontaktní místa. Záštitu nad akcí převzal lounský starosta Pavel Janda.

V rámci Konference služeb sociální péče mohou zájemci a návštěvníci přispět také na dobrou věc, podpořit děti z Klokánků. „V pavilonu budou vystaveny obrázky, které namalovaly děti ze základních a mateřských škol v celé republice. Díla malých výtvarníků si mohou lidé zakoupit. Obrázek velikosti formátu A3 za 390 korun, menší, formát A4 za 250 korun. Výtěžek půjde na Fond ohrožených dětí,“ řekla Hana Jiroušková z Klokánku. U každého obrázku bude uvedeno, kdo ho maloval.

Obrázky vznikly v rámci akce s názvem Obrázek, který udělá radost hned dvakrát. Vyhlášena je již po třetí. „V roce 2017 nebo 2018 jsme od některých z vás a z 377 škol obdrželi úžasné výtvarné práce, kterými jste se zapojili do soutěže. Hodně obrázků udělalo a dělá radost v našich zařízeních Klokánek, dalo vzniknout Kalendáři FOD 2019, potěší naše sponzory a podporovatele, ně-kolik desítek obrázků si zájemci již koupili na našem webu www.fod.cz, nebo www.galerieproklokanek.cz. Získané finanční prostředky nám pomáhají nadále provozovat 15 zařízení pro děti Klokánek,“ řekla k akci Zdeňka Tesařová, ze Spolku Fond ohrožených dětí.

Namalovat obrázek mohou děti ze školek i škol ještě do 14. června. Hotový výtvor pak musí zaslat na adresu Fondu ohrožených dětí. „Máte možnost a chcete nám opakovaně pomoci? Zapojte se do pokračování naší výtvarné soutěže 2019. Děkujeme předem za určitě pěkné, nápadité a kouzelné obrázky. Vyhodnocení asi zvládneme až po prázdninách, ale určitě na naše podporovatele – autory výtvarných prací - nezapomeneme,” dodala Z. Tesařová.

Do Klokánků, zařízení FOD pro děti vyžadující okamžitou pomoc bylo umístěno za 18 let celkem 8 259 dětí, z toho 1 784 bylo mladších tří let. Projekt funguje od roku 2000. Statistika je již několik let obdobná a to, že zhruba v šedesáti procentech případů se do zařízení dostávají děti z bytových a finančních důvodů. Jejich pobyt v Klokánku nařídí sociální pracovníci státních orgánů.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video