Mažoretky bojovaly o postup do zemského finále

Iveta Drlíková 2019-05-18 11:13:00

První květnová neděle se v Žatci nesla ve znamení mažoretek, kam se na oblastní šampionát sjely soubory z Postoloprt, Loun, Prahy, Klatov, Tachova i dalších měst, aby se utkaly o postup na červnové zemské kolo do Strakonic.

Šampionát proběhl v tradičním duchu. Zahájení obstaral slavnostní průvod všech zúčastněných skupin městem od letního kina až na náměstí Svobody, kde pak v dopoledním čase probíhala pochodová defilé. Odpoledne se soutěžící sešli v letním kině, kde se pětičlenné odborné porotě předvedli v pódiových formacích.

Barvy pořadatelského města hájil soubor Sněhurky ZUŠ Žatec, který si pod vedením učitelky Lenky Turkové vybojoval mezi mladšími dětmi stříbrnou příčku a tím i postup do dalšího kola. Tuto kategorii vyhrál soubor Modern Klatovy. „Do zemského finále ještě zapracujeme na chybách, které nám porota vytkla. Ale vzhledem k tomu, že polovina souboru jsou začátečnice, tak jsem byla s jejich vystoupením moc spokojená,“ chválí svoje děvčata vedoucí Sněhurek Lenka Turková. Mezi staršími dětmi byly nejlepší Postoloprtské mažoretky, které vede L. Kindlová a E. Bizoňová. Nejpočetněji za-stoupeny pak byly juniorky, odkud do zemského finále postoupilo hned pět skupin. Mezi nimi ze 4. místa i Postoloprtské mažoretky. Vítězkami žateckého kola byly Minikopretinky z Dobrovic. Mažoretky z Postoloprt uspěly ještě v kategorii Minimažoretek, kde braly druhé místo a opět postup do Strakonic. Tuto kategorii ovládly Pražské mažoretky z Vysočan. V nejstarší kategorii senior postoupily z 2. místa Konvalinky ZUŠ Louny a vyhrál Modern Klatovy. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video