Lounský běžecký pohár 2019 zná vítěze

Lucie Steklá 2019-05-17 14:12:00

Louny (lus) Tři závody v rámci seriálu Lounský běžecký pohár jsou v cíli. Závodníci, malí i velcí, v nich startovali v bězích Okolo Pravdy, Ranská hora a Májový běh Louny.

Devadesát pět závodníků, malých i velkých, se v neděli dopoledne (28. dubna) postavilo na start šestého ročníku běžeckého závodu Ranská hora, který je druhým závodem seriálu Lounského běžeckého poháru.  

V ženské kategorii byl překonán traťový rekord, o což se postarala Petra Helebrantová (ročník 2003, AK Louny), která trať uběhla za 16:34 minuty. Běžci závodili ve dvaceti kategoriích, od nejmenších (2014 a mladší) až po nejstarší (ročník 1959 a starší) na tratích dlouhých sto až šest set metrů pro žactvo, běžci ročníku 2007 a starší nastoupili na trať v délce 4 250 metrů, mužské kategorie na trať 8 500 metrů.

Vítězi jednotlivých kategorií se stali: Jakub Slavík, Sára Hottmarová, Dominik Varchola, Elen Hotmarová, Radek Vaník, Šárka Škuthanová, Jan Valenta, Ela Lošťáková, Krystýna Vlčková, Natálie Knorová, Lukáš Laurich, Ondřej Valoušek, Veronika Vávrová, Tomáš Herink, Kateřina Bachová, Martin Lázna, Jiří Hampejs, Petr Tyl, Petra Helebrantová a Markéta Loulová.


Na start Májového běhu v Lounech se první májový den (středa 1. května) postavilo 128 závodníků. Jednalo se o 6. ročník závodu, který pořádá Atletický klub Louny. Současně se běžel také třetí závod v rámci Lounského běžeckého poháru. Po skončení závodů tak bylo vyhlášeno pořadí jednotlivých kategorií, kde si odměnu odnesli všichni závodníci, a poté hned konečné výsledky seriálu. „Všem závodníkům děkujeme za účast, bylo Vás na startu 128. Poděkování míří ke skvělému realizačnímu týmu. V ženské i mužské kategorii byl překonán traťový rekord. V rodinných štafetách startovalo celkem 17 štafet,“ řekl za AK Louny Jan Hřích.

Právě rodinné štafety na tři krát sto metrů, které jsou malým zpestřením závodů mezi dětskými kategoriemi a kategoriemi dospělých, si získávají na oblibě. Štafety tří závodníků se účastní jeden dospělý, dalšími běžci jsou děti. A všichni účastníci letošních štafet do běhu dali vše a závod si užili.

Vítězi jednotlivých běhů šestého ročníku Májového běhu se stali: Jakub Slavík, Sára Hottmarová, Dominik Varchola, Elen Hottmarová, Radek Vaník, Šárka Škuthanová, Jakub Vejvoda, Iva Blažková, Kristýn Vlčková, Kateřina Helebrantová, Daniel Švec, Ondřej Valoušek, Veronika Vávrová, Tomáš Herink, Kateřina Bachová, Tereza Sajdlová, Michal Burián (doběhl v traťovém rekordu 16:21 minut), Jiří Hampejs, Zbyněk Fojtík, Petra Helebrantová (AK Louny, doběhla v traťovém rekordu 18:04 minut), Zuzana Vítková.


Po sečtení všech bodů ze tří závodů v rámci Lounského běžeckého poháru si poháry za první tři místa odnesli tito závodníci:

rodiče s dětmi: 1. Jakub Slavík, 2. Tomáš Ullrich, 3. Jindřich Valoušek; 1. Linda Blažková, 2. Sára Hottmarová;

broučci: 1. Dominik Varchola;

berušky:1. Elen Hottmarová, 2. Nikol Kučerová;

minipřípravka: 1. Radek Vaník, 2. Pavel Smek, 3. Lukáš Kožíšek; 1. Šárka Škuthanová, 2. Tereza Nosová, 3. Šárka Suchá;

přípravka: 1. Jan Valenta, 2. Jakub Parkman, 3. Matěj Smetana; 1. Ela Lošťáková, 2. Iva Blažková, 3. Barbora Pelánová; 1. Emma Thiabaut, 2. Eliška Petruková, 3. Krystýna Vlčková;

sprinterská kategorie: 1. Kateřina Helebrantová, 1. Natálie Knorová, 3. Alžběta Bidrmanová; 1. Lukáš Laurich, 2. Ladislav Mihalyk;

mladší žáci/žákyně: 1. Ondřej Valoušek; 1. Veronika Vávrová, 2. Veronika Karfíková, 3. Viktroie Slavíková;

starší žáci/žákyně: 1. Tomáš Herink; 1. Kateřina Bachová;

V kategoriích dospělých se na pohárových postech umístili:

muži A: 1. Martin Lázna, 2. Jan Hřích, 3. Michal Stumpf;

muži B: 1. Jiří Hampejs, 2. Karel Grasl, 3. Josef Czervoniak;

muži C: 1. Petr Tyl;

ženy A: 1. Petra Helebrantová, 2. Eliška Zahrádková, 3. Kateřina Graslová;

ženy B: 1. Zuzana Vítková, 2. Věra Mrnková, 3. Hana Graslová a Romana Kučerková.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video