Severočeská vodárenská zahájila ve městě rekonstrukce

Lucie Steklá 2019-05-21 05:40:00

Opravy vodovodu a kanalizace se týkají čtyř lounských ulic, hotovo má být do konce července. V ulicích Březinova, Parašutistů, Poděbradova a Říční probíhají v současné době plánované investiční akce Severočeské vodárenské společnosti.

Louny (lus) V ulici Březinova bude z důvodu narůstajících poruch vyměněn vodovod, stejně jako v Poděbradově ulici, ulici Parašutistů čeká kromě rekonstrukce vodovodu rovněž výměna kanalizace. V ulici Říční proběhne před plánovanou opravou chodníků a komunikace rekonstrukce vodovodu a kanalizačních šachet. Práce na všech zmíněných vodovodech a kanalizacích začaly v minulých dnech, dokončeny mají být k poslednímu červencovému dni.  

Lounskou Březinovu ulici čeká výměna vodovodu v délce necelého půl kilometru, 495,70 metrů. Výměna se týká přibližně šesti stovek napojených obyvatel. „Vodovod je v této lokalitě tvořen potrubím z polyetylenu a byl uveden do provozu v roce 1960. Kanalizace je tvořena úseky potrubí a je umístěna v opravené komunikaci, ve vzdálenosti přibližně osmi metrů od vodovodu. Dle kamerové prohlídky je stoka v dobrém technickém stavu a rekonstrukci nevyžaduje,“ uvedl Jiří Hladík z úseku komunikace Severočeské vodárenské společnosti (SVS) s tím, že rekonstrukce se týká jen vodovodu, který je dožilý s narůstajícím počtem poruch. Vyměněn bude v celé délce.

V Lounech, v ulici Parašutistů, vyměňuje SVS kanalizaci v délce 133,2 metrů a vodo-vodu v délce 323,4 metrů. Výměna se týká šesti desítek obyvatel. Vodovod je v této lokalitě tvořen potrubím z litiny z roku 1960. „Je již dožilý s narůstajícím počtem poruch. Kanalizace je tvořena betonovým potrubím a není známý rok výstavby ani uvedení do provozu. Kamerová prohlídka prokázala korozi materiálu místy nad padesát procent a praskliny. Z uvedených důvodů rozhodla SVS o provedení rekonstrukce,“ vysvětlil J. Hladík.

Výměna vodovodu v ulici Poděbradova začala v minulém týdnu. Tady SVS vymění vodovod v délce 360,41 metrů pro dvě stovky obyvatel. „Stavba je koordinována s investiční akcí města Louny, které plánuje rekonstrukci této ulice včetně výstavby nové okružní křižovatky,“ přiblížil práce mluvčí SVS. Vodovod je v této lokalitě tvořen úsekem z litinového potrubí, uvedeným do provozu v roce 1938, a úsekem z polyetylenu z roku 1970. Vodovodní řady jsou podle slov mluvčího již dožilé a s ohledem na plánovanou investiční akci města rozhodla SVS o provedení rekonstrukce.

Sedmdesát jedna a půl metru vodovodu vymění SVS v ulici Říční. Akce se týká padesáti napojených obyvatel. V této ulici budou současně opraveny také tři kanalizační šachty. Také tady je stavba koordinována s investiční akcí města Louny, které plánuje opravy chodníků a komunikace v ulici. Vodovod je v této lokalitě tvořen úsekem z litinového potrubí z roku 1934. „Vodovodní řad je dožilý a s ohledem na plánovanou investiční akci města také v tomto případě rozhodla SVS o provedení rekonstrukce,“ dodal mluvčí. Kanalizace je zde tvořena betonovým potrubím, u nějž byla v roce 2009 provedena rekonstrukce kanalizace sanační vložkou, avšak bez rekonstrukce stávajících kanalizačních šachet. „Proto je při rekonstrukci vodovodního řadu navržena i rekonstrukce těchto šachet, které jsou ve špatném technickém stavu. Práce v ulici Říční mají začít během 21. kalendářního týdne,“ uzavřel J. Hladík.

Jedná se o stavby z oblasti obnovy majetku pro okres Louny, kde SVS pro rok 2019 na-plánovala celkem dvaatřicet staveb k ob-nově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic 174,5 milionu korun bez DPH.

Informace o probíhajících či plánovaných rekonstrukcích a stavbách Severočeské vodárenské společnosti najdete na jejím webu v přehledné interaktivní mapě: www.svs.cz/cz/vodohospodarske-stavby/interaktivni-mapa/.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video