Pohybem podpoří Mezinárodní den rodiny, ale i léčbu Tobiáše

Lucie Steklá 2019-05-24 06:13:00

Tuto neděli 26. května se v Oboře u Loun konají hned dvě sesterské sportovní akce – cyklistická projížďka Pedál a běžecká akce Max-Run. Položili jsme proto hlavnímu organizátorovi Petru Benešovi několik otázek, abychom se o obou akcích dozvěděli víc.

Petře, co přesně se bude v neděli 26. května v Oboře odehrávat? 

Cykloturistika a běh jsou v současné době snad nejpopulárnějšími rodinnými pohybovými aktivitami. Naše akce – podotýkám, že nejde o závod - nabízí rodinám i jednotlivcům skvělou příležitost k aktivnímu pohybu. Od 8 do 9.30 hodin bude přímo na místě v Oboře registrace účastníků a v 10 hodin se všichni vydáme na nenáročnou trasu o délce šest kilometrů, vedoucí z poloviny po in-line dráze a z druhé poloviny po přírodních stezkách podél Ohře. Není nutné celou trasu uběhnout, trať je vhodná pro malé děti i seniory, cílem je pohyb samotný.

Hned v 10.30 startuje dvoukilometrovou dětskou vyjížďkou i cyklistická akce Pedál, která pak ve 13 hodin pokračuje 40 km projížďkou hlavního pole účastníků a ve 13.30 šestikilometrovou trasou pro větší děti. Nejdelší trať vede nejprve podél meandrů řeky Ohře k Pátku a pak se přes Stradonice a Débeř v duchu pole, louky, les vrací zpět do Obory. Kromě ryze silničních kol je vhodná pro všechny typy kol, nutností není horské.

Zní to zajímavě. Co je vlastně cílem celé akce?

Rádi bychom podpořili pohyb jednotlivců i celých rodin, proto jsme několik dnů po mezinárodním dni rodiny připravili dvě akce, jejichž cílem není vítězství a závodní soupeření, ale bezpečně se proběhnout či projet po vyznačených trasách dolního Poohří s podobně naladěnými lidmi a užít si pěkný den. Na Lounsku je méně pohybově aktivních lidí než na řadě jiných míst naší země, chceme dát další příležitost k pohybu i u nás. Mimochodem, startovné je dobrovolné a jeho výtěžek předáme šestiletému Tobiášovi, který podstupuje nákladnou léčbu.

Říkáte, že trať bude zabezpečená, jak konkrétně?

Paní redaktorko, asi tušíte, že organizace takových akcí není jednoduchá. Celý tým má až neuvěřitelných 80 členů, kteří zajišťují celou trať i doplňkové služby od kontaktu s účastníky přes občerstvení až po zdravotnický dozor. Zdravotnictví opravdu není výkladní skříní Loun a okolí, naše zdravotnické zabezpečení bude ovšem špičkové – přijede emergency tým dětského urgentního příjmu z motolské nemocnice v čele s MUDr. Julií Miklošovou. Rád bych i v našem rozhovoru celému organizačnímu týmu velmi poděkoval, moc si vážím nasazení a času všech, kteří se oběma akcím věnují. Jsou tak skvělí, že se i já vydám spolu s účastníky na trať obou akcí a nemusím se obávat o jejich průběh.

Proč jste obě akce umístil zrovna do Obory u Loun?

Pro mne to byla jasná volba. Mám k místu silný vztah, narodil jsem se v okolí, v dětství jsem si často hrál u místního jezu. Většinu života jsem pak prožil v Lounech a loňský rok byl pro mne návratem do Obory. V okolí vznikla spousta krásných tras, stezky kolem Ohře jsou upravené, vznikla in-line dráha, je toho mnoho. A přijde mi velká škoda, že je většina lidí nezná – rád bych to změnil.

Také jsem tu získal mnohé zážitky a přátele, a rád bych Oboře také něco vrátil, i to je pro mne další motivací k uskutečnění nedělní akce.

Co tedy v neděli s sebou?

Sportovní oblečení a obuv, pro Pedál samozřejmě kolo a dobrou náladu. A vezměte s sebou své děti, rodiče, prarodiče, vnoučata, přátele a kamarády, nebudete litovat.

Děkuji za rozhovor. Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video