Rozpočet se schodkem, ale bez dluhu

Jan Vnouček 2012-02-05 00:42:00

Podbořany – Podbořanské rozpočtové provizorium se pomalu chýlí ke konci. Na únorovém zasedání zastupitelstva města by měl být schválen definitivní rozpočet na rok 2012. Jeho návrh již visí na úřední desce. Podle něj Podbořany pro letošek plánují schodek ve výši 18,7 miliónu Kč, který pokryjí z přebytku hospodaření minulých let. Po jeho zapojení by příjmy i výdaje měly dosáhnout výše 109,7 miliónu Kč.

„Návrh rozpočtu je hodně ovlivněn tím, že chceme podat žádosti o dotační tituly na zateplení škol a domu mládeže. Další velkou akcí by měla být revitalizace veřejných ploch a parkovišť sídlišť v ulicích Dukelská a Kpt. Nálepky. Na tyto akce si potřebujeme v rozpočtu ponechat prostředky kvůli finanční spoluúčasti dotací,“ vysvětlil srukturu rozpočtu místostarosta Karel Honzl. „Pokud tyto dotace nedostaneme, uděláme rozpočtovou změnu, abychom ty vázané prostředky mohli využít jinak,“ dodal.
Jeho celková výše se oproti minulým letům opticky snížila, protože z něj zmizely tzv. „průtokové“ peníze určené na sociální dávky. Co na ně radnice obdržela ze státního rozpočtu, to vyplatila žadatelům. Od Nového roku tyto dávky již vyplácí pouze Úřad práce ČR.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video