Eva Urbanová jako kněžna Libuše

Hedvika Mašková 2019-05-30 14:00:00

Slavnostní opera Libuše, jež se v sobotu odehrála pod širým nebem v letním amfiteátru, završila letošní oslavy 170 let od založení Městského divadla v Žatci.

V hlavní roli Libuše se představila slavná česká sopranistka světového renomé Eva Urbanová. Tu doprovodil orchestr a sbor Severočeského divadla Ústí nad Labem.

Na prknech žateckého letního amfiteátru se zhruba ve dvou a půl hodinách odehrála všechna tři jednání Smetanovy Libuše. V několika momentech se na pódiu objevily více než tři desítky postav. Na začátku třetího jednání pak všechny diváky ohromil příjezd Přemysla na skutečném koni. Nádherný fríský kůň pocházel ze stáje Jaroslava Parohy z Libočan, který si ve slavnostní opeče střihl roli vodiče.

Opera určená výhradě pro slavnostní příležitosti, jež je rovněž významným symbolem české národní kultury, žatecké diváky nadchla natolik, že ji ocenili ovacemi ve stoje. Operní pěvci a pěvkyně v hlavních rolích odměnil ředitel žateckého divadla kyticemi a stejně tak i dirigenta a koncertní mistryni ve skupině I. houslí. Po jedné růži si zasloužili úctu a obdiv také ostatní členové sboru.

Představení završil ohňostroj na náměstí Prokopa Velkého.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video