Král kutilů v Dobříčanech

Hedvika Mašková 2019-06-02 15:00:00

Již popáté dorazil do Dobříčan oblíbený reportér Láďa Hruška! Tentokrát se k manželům Gurovým přijel podívat na jejich palmovou zahradu, která nabízí celkem devatenáct nejrůznějších druhů. Jeho zájmu neunikly ani banánovníky. V zahradě se ukrývá hned několik rarit a jednou z nich je červený banánovník Ensete ventricosum ,,Maurelii“, kterému se zde neuvěřitelně daří.

Marcela a Ondřej Gurovi se pyšní svou rozlehlou zahradou, na které pěstují několik druhů paprik a to i pálivé chilli, ale také melouny, fíky, banány, mandle a spoustu dalších plodin. Paní Marcela Gurová je pak specialistkou na palmy, do kterých se dle svých slov naprosto zbláznila. Její nejoblíbenější je Butia eriospatha. Každá je však podle ní krásná a má něco do sebe. Jednu z palem má dokonce natrvalo zasazenou v zemi. Je jí Trachycarpus fortunei, která každoročně kvete.

Láďa Hruška se přijel se svým pořadem ,,Vychytávky Ládi Hrušky“ do Dobříčan podívat, jak se palmám daří v našem podnebí. Manželé Gurovi jsou totiž příkladem toho, že palmy se dají pěstovat i u nás a lidé se ani nemusejí bát je mít venku. Divákům oblíbeného pořadu poradí, jakým způsobem je pěstovat, kdy začít sázet, jak přesazovat a jak palmy a banánovníky zazimovávat.

Pořad ,,Vychytávky Ládi Hrušky“ natáčený v Dobříčanech u Žatce se bude vysílat v neděli 16. června ve 12:50 na TV Prima. A možná letos nepůjde o poslední díl, ve kterém bude zahrada manželů Gurových figurovat. Produkční tým se vyslovil, že by se rád vrátil, a to například kvůli zajímavým plodům ostružiníku jahodnatého, připomínajícím vzhledem malinu a jahodu dohromady, nebo odrùdě okrasné tykve Lagenaria siceraria, jejíž originální plody připomínají svým tvarem kobru. Pochází z afrického kontinentu, kde od nepaměti sloužila zejména jako materiál pro výrobu. Manželé Gurovi z Dobříčan z ní například vyřezávají budky pro ptáčky.  


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video