Louny vyhrají krajský přebor a postoupí zpět do divize

Lucie Steklá 2019-05-30 13:29:00

Tři kola před koncem fotbalové sezony krajského přeboru dospělých Ústeckého kraje jsou Louny jasným vítězem a postupujícím do divize. Dopomohl jim k tomu ve středeční dohrávce Vilémov, který na domácí půdě remizoval s Horním Jiřetínem/Litvínovem a po penaltovém rozstřelu odešel poražen. Do tabulky si tak připal jen jeden bod a s 59 celkovými se usadil na druhém místě. Louny, které mají bodů 69, tak získaly tři kola před koncem náskok deseti bodů, který již žádný ze soupeřů nemůže ohrozit. Louny mají navíc k dobru dohrávku s Brnou, získat tak do konce sezony mohou ještě 12 bodů.

První místo Krajského přeboru dospělých Ústeckého kraje sezony 2018/2019 tak letos po zásluze záleží tým FK Louny. Fotbalisté tak tři kola před koncem mohou slavit titul vítěze a postupujícího do divize, kam se po roce opět vrátí. 

Jejich vedení tabulky ohroženo není, i kdyby lounští fotbalisté všechna nadcházející utkání prohrály a týmy na druhé či třetím místě vyhrály. Náskok mají totiž desetibodový a ani druhému Vilémovu by tři výhry a zisk devíti bodů titul nepřinesly. Louny navíc v příštím týdnu čeká dohrávka 17. kola z poloviny března v Brné. Do tabulky si tak mohou připsat bodový zisk ve výši dvanácti bodů a soutěž vyhrát s body 81.

Během následujících osmi dní čeká lounské fotbalisty série tří utkání. Tuto neděli Louny sehrají dlouho očekávané derby s nedalekými Dobroměřicemi. Výkop je v 17 hodin na stadionu v Lounech. 

Ve středu 5. června jedou Lounští k utkání do Brné, které začíná v 18 hodin a hned v neděli 9. června na domácí půdě přivítají poslední Litoměřicko (od 17 hodin).

K poslednímu zápasu sezony 2018/2019 se tým Loun vydá na trávník jednoho z největších letošních rivalů Vilémova (sobota 15. června, od 17 hodin).

Minulou sobotu Louny vyhrály v Jílovém 0:1. Více o utkání v hodnocení trenéra Zdeňka Kudely.

"Věděli jsme,že nás v Jílovém čeká stěžejní utkání pro další fotbalové dění. Domácí se zachraňují a my potřebovali vítězství,které by bylo rozhodujícím krokem do divize v novém soutěžním ročníku. Tomu byla do utkání uzpůsobena taktika a zvolen způsob hry. Tedy, zabezpečili jsme obranu a napadáním domácích před středovým kruhem jsme je nutili do nákopů, které jsme dovedli sbírat. To jsme v celku zvládali. Nedařilo se nám však z důvodů nepřesností a nervozity být v útočné fázi přímočařejší a nebezpečnější. Přesto jsme měli 2 - 3 gólové šance. Nastřelili jsme tyč a Petr Vokurka měl na hlavě jistý gól.  Domácí neměli nic, protože v obranné fázi jsme hráli velice dobře. Ve druhém poločase jsme se přeci jen kombinačně o něco zlepšili a častěji se dostávali do blízkosti branky Smutného. Ale také nás často zastavil praporek velice aktivního asistenta rozhodčího. Gól jsme ale přeci jen vstřelili, po slušné kombinaci se z deseti metrů v pádu střelou k tyči prosadil Jarda Sulovský. Pak ještě Michal Nykl napálil břevno a měli jsme lépe zakončit i další příležitosti. Ovšem podařilo se to, co jsme chtěli a potřebovali - zvítězili jsme," řekl trenér. 

 FK Jílové - FK SEKO Louny 0:1 (0:0)

Sestava: Patrovský - Fiřt,Vokurka,Suchý V.,Suchý J. - Pospíšil (88.Grund) - Kubiska (69.Nykl),Sulovský,Trup,Zícha - Lesniak 

Branka: 63.Sulovský 

ŽK: Vokurka,Suchý J.,Sulovský,Pospíšil 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video