Na koupališti se topila pětiletá holčička, díky plavčíkům má událost šťastný konec. Dívenka je v pořádku.

Lucie Steklá 2019-06-01 21:40:00

Záchranářský vrtulník dnes (sobota 1. června) po poledni letěl na lounské koupaliště. Do nemocnice v Ústí nad Labem převážel pětiletou dívku, která se topila a s jejíž záchranou z bazénu pomáhali plavčíci i přítomní lidé. Událost se stala na akci, která se konala k oslavě Dne dětí.

Topící se holčičku zachraňovala z bazénu jedna z návštěvnic akce na koupališti, paní P. N., společně s plavčíky. Dívence poskytly první pomoc, přivolána byla zdravotnická záchranná služba. Vrtulník letecké služby pětiletou holčičku přepravil do ústecké nemocnice. K události která se stala během akce, kterou v rámci zahájení na lounském koupališti pořádala Správa sportovních zařízení Louny, coby provozovatel koupaliště. "Dnes proběhla ze strany plavčíků SSZML (Václav Šedivý, Miroslav Kopecký, Libor Charvát) a návštěvnice pí Neubertové Pavlíny záchranná akce holčičky z bazénu.  Byla poskytnuta první pomoc a zavolána záchranná služba a vrtulník. Dle vyjádření ošetřujícího lékaře je holčička v dobrém stavu a byla převezena do nemocnice v Ústí n/L na podrobnější lékařské vyšetření," uvedl k události ředitel SSZML Radek Příhoda a dodal: "Děkuji za provedení včasné první pomoci plavčíkům SSZML a pí Neubertové!!" 

Podle neoficiálních informací a vyjádření návštěvníků na sociálních sítí k události došlo pod jednou z atrakcí, pod klouzačkou. Topící se dívky ve vodě si všimli návštěvníci. Jedna z maminek na sociální síti uvedla, že chvíli před tím měl problémy ve vodě malý chlapec, jeho si ale maminka včas všimla. 

Podle vyjádření rodičů k události prostřednictvím příspěvku pod "událost" na facebooku Správy sportovních zařízení města Louny je dívenka Anička H. v pořádku. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video