Dary nejlepším sportovcům předány

Hedvika Mašková 2019-06-06 14:00:00

Rozdávalo se a gratulovalo. Nejúspěšnějším žateckým sportovcům a kolektivům bylo rozdáno 110 tisíc korun. Předávání ocenění sportovcům za rok 2018 probíhalo v Galerii Sladovna minulou středu. Příspěvek deseti tisíc si odnesli sportovci v kategorii mládež a dospělí a také dva sportovní kolektivy. Sportovní osobností roku byl vyhlášen rodák ze Žatce, fotbalista SK Slavia Praha, Jaromír Zmrhal.

O poskytnutí individuálního příspěvku nejlepším sportovcům na rok 2018 hlasovala Komise tělovýchovy a sportu. Dle návrhu členů komise a jednotlivých sportovních klubů byli v kategorii mládež ohodnoceni každý po deseti tisících korunách Lucie Nesnídalová, Kristián Balon, Lenka Bešíková, Barbora Petriková a Tom Hänel.

Vodní slalomářka Lucie Nesnídalová z TJ Loko Žatec získala loni první místo na mistrovství světa juniorů a první místo na mistrovství Evropy. Lucie měla úspěch i v českých pohárech juniorů a dospělých. Nyní má před sebou dva nominační závody do juniorské reprezentace pro tento rok. ,,Pokud se mi bude dařit, tak si vyjedu juniorskou reprezentaci a pojedu zase na mistrovství světa a Evropy,“ prozradila Lucie Nesnídalová.

Kristián Balon plave za Jazzmani Žatec a v letošním roce získal druhé místo na Mistrovství České republiky dorostu a dospělých. Je to vítěz velké ceny v Praze a reprezentant České republiky. ,,Plavecká sezóna bude trvat ještě jeden měsíc a vrcholí Mistrovství České republiky. Pokud nezaplavu limit na EOF (Evropský olympijský festival mládeže), což asi ne, tak budu mít měsíc prázdnin,“ prozradil své brzké plány také Kristián Balon.

Stejně jako Kristián byla oceněna i plavkyně Lenka Bešíková z Jazzmanů Žatec. Vyhrála třikrát Mistrovství České republiky a páté místo v Českém poháru dospělých. Lenka je rovněž reprezentantkou České republiky a má před sebou stejné plány jako Kristián.

Barbora Petriková je kanoistkou TJ Loko Žatec a je jí teprve deset let. Jejím úspěchem je třetí místo v seriálu Českého pohárů předžáků.

Posledním byl za mládež oceněn tenista Tom Hänel, který získal druhé místo na přeboru krajů, je vítězem soutěže družstev a v České republice a patří mu 24. místo na žebříčku v ČR. V Žatci ho trénuje Kryštof Jánošík, v Chomutově Vladan Malkus a jednou za čtrnáct dní jezdí Tom trénovat do Tenisového klubu Sparta Praha. ,,Tenis je jedinou náplní mého života. Na kurtu trávím každý den několik hodin. Tenis hraje brácha i táta. Toho ale už lehce porazím 6:0,“ pověděl během předávání cen Tom Hänel.

V kategorii dospělých byli ocenění nohejbalista, mistr světa v singlu i ve dvojicích, Ondřej Vít, plavkyně Lucie Svěcená, která získala sedmé místo na mistrovství světa v Číně a je dvojnásobnou mistryní České republiky, kickboxer Hany Greisiger, kanoista Vladimír Slanina mladší, který získal dvakrát první místo a dvakrát třetí místo na závodech Evropského poháru a také všem známý mistr České republiky na dlouhých tratích v psím spřežení Lukáš Klíma.

Oceněné byly také dva žatecké sportovní kolektivy, a to mladší žáci oddílu národní házené TJ Žatec s trenérkou Monikou Berlíkovou a starší žákyně Volejbalového klubu Sever s trenérem J. Vrbatou. Mladí házenkáři se pyšní medailovým umístěním na Mistrovství České republiky a volejbalistky jsou krajskými vítězkami, získali první místo v Poháru nadějí a krásné patnácté místo na Mistrovství České republiky.

Na závěr večera byl osobností sportu Města Žatce vyhlášen Jaromír Zmrhal – žatecký rodák, fotbalový záložník a reprezentant, od roku 2012 hráč klubu SK Slavia Praha. Letos vykopal se svým klubem ligový titul i vítězství Poháru MOL Cup. Pro nemoc se bohužel předávání ocenění nezúčastnil. 


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video