Úvod   /   Zprávy   /   Na kole až do Bruselu

Na kole až do Bruselu

Hedvika Mašková 2019-06-07 14:00:00

Nadšený výletník, fotograf a sběratel rozhleden Josef Sedláček (na fotografii vpravo) vyrazil minulé úterý z Loun do hlavního města Belgie Bruselu na kole.

Vzal to cestou přes Žatec, kde se k němu přidali další dva kamarádi, kteří ho však nebudou během cesty provázet až do cíle, ale ,,jen“ do Frankfurtu. Josef Sedláček chce denně najet sto kilometrů. Cestu chce podniknout velmi dobrodružně, a pokud počasí dovolí, noci trávit ve stanu nebo dokonce pod širákem. Až se ze své cesty vrátí, určitě ho za vás vyzpovídáme a uveřejníme rozhovor, který se bude zážitky jen hemžit. 

Josef Sedláček je rodákem ze Žatce, ale nyní bydlí v Lounech. Jeho koníčky jsou příroda, sport, fotografování a výlety po rodné krajině. Loni na jaře dokonce vydal knihu fotografií s názvem Ohře a Poohří. Kniha vznikala postupně cirka deset let a zachycuje přírodu, města i jednotlivé památky v krajině kolem řeky Ohře. Kniha se nachází ve fondu naší knihovny a každý má možnost si ji vypůjčit nebo alespoň prohlédnout.

Josef rovněž přispívá svými články do časopisu Turista a vydává i svůj vlastní amatérský časopis Šlapák, kde lidé naleznou zajímavé tipy na výlety na kole i pěšky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video