Děti oslavily svůj den

Redakce 2019-06-08 14:00:00

V sobotu 1. června uspořádali občané ve spolupráci se Spolkem pro rozvoj Sedčic velkou oslavu dne dětí s názvem Den všech dětí. Sezvány byly všechny děti bez ohledu místa pobytu. Povedlo se. Úžasného dne se přišlo a přijelo zúčastnit na 62 dětí všech věkových kategorií.

Děti dorazily z místní obce i okolí – měst Kadaň a Jirkov, z obce Vysoká Pec a 12 dětí přijelo i z Dětského domova Hory svaté Kateřiny. Oslava začala půlhodinovým představením loutkového divadla a pak se děti vydaly plnit rozličné úkoly na čtrnácti stanovištích, kde byly ihned na místě odměněny malou sladkostí. Po splnění všech úkolů si děti vyzvedly zasloužené balíčky odměn, a aby měly ještě větší radost, na každého čekala věcná cena v dětské tombole. Mezi doprovodné atrakce patřila ukázka základních úkonů zdravovědy a poskytnutí první pomoci, které předvedl mladý tým záchranářů ze Žatce. Děti měly dále možnost se vyřádit ve skákacím hradě, užít si zábavu s opravdu velkými nafukovacími míči a osvěžit se ve vodní sprše. Dále měly možnost prohlédnout si stroje, na kterých přijeli čtyři motorkáři, mohly si udělat památeční foto a položit otázky kolem motorek. Pořadatelé zajistili občerstvení a děti si mohly opéct buřty, nebo se nasytit množstvím koláčů a jednohubek. Ve večerních hodinách akce pokračovala dále a tentokráte zaměřena na dospělé, protože i dospělý člověk je uvnitř duše vlastně stále malým dítětem. I pro ně byla malá tombola, opékání a písně u ohně.

Akci pořadatelé financovali pouze z vlastních prostředků a darů, bez použití peněz z obecního rozpočtu.

A dle ohlasu se už nyní těší na další akce, které mají v plánu pro děti a vlastně pro všechny občany nejen z okolí.

Svátek dětí oslavovali 1. června nejen v Sedčičích, ale také v dalších obcích nedaleko Žatce. Přímo ve městě byl pro děti připraven program v parku pod nemocnicí i kapucínské zahradě.

Aleš Dohnal

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video