Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Redakce 2019-06-06 17:00:00

Výstavy v Lounech, běh žatecké 11°, rodinný, dětský den, exkurze, pohádkové putování, koncert v kapli, Hošťálkohraní - i tento víkend bude bohatý na kulturu. Pojďte si vybrat.

ŽATECKO

PÁTEK 7. ČERVNA

Letní kino Žatec: X-Men: Dark Phoenix. Ve 21.30 hod.

DDM Žatec: Rozlučkové spinkání - spousta zábavy, soutěží a tvoření, příchod v masce vítán. Od 18 hodin do soboty 10 hodin.

Žatec, Malínská ul: Cirkus Arlet - první představení, vstup 150 Kč. V 17 hod. 

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hodin.

SOBOTA 8. ČERVNA

Letní kino Žatec: Psí poslání 2. Ve 21.30 hod.

Žatec, Lidový dům: Běh žatecké 11° – kolektivní hra včetně kulturního programu. Prezence závodníků v 11.45 hodin, od 17 hodin Punková afterpárty. Vstup zdarma.

Žatec, Malínská ul: Cirkus Arlet - představení ve 14 hod.

Nové Sedlo, hřiště: Sportovní den pro děti – soutěže, skákací hrad, aquazorbong, hasiči s pěnou, pro děti párek, limo a zmrzlina zdarma, hraje a moderuje DJ FWM, od 16 hodin živé vystoupení Lady Fejfer, od 19 hodin večerní zábava. Od 12 hod.

Zámek Stekník: Víkend otevřených zahrad – prohlídky samostatně do zahrad od 10 do 17:15. Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v 10:50, 11:50, 12:50, 13: 50, 14:50, 15:50, 16:50. Vstupné do zahrad s průvodcem 70 Kč. Vstupné samostatně do zahrad 50 Kč. Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky. Od 10 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Black & White. Od 21 hodin.

NEDĚLE 9. ČERVNA

Letní kino Žatec: Šprtky to chtěj taky. Ve 21.30 hod.

Žatec, Malínská ul: Cirkus Arlet - poslední představení. V 11 hod. 

Žatec, u řeky: Pohádkové putování - pohádková cesta plná úkolů a soutěže s pohádkovými bytostmi, pořádá DDM Žatec ve spolupráci s městem Žatec. Start: Slavoj Žatec u řeky ve 14 hodin.

Budík Hošťálkovo nám. Žatec: Hošťálkohraní 2019 – 3. ročník dětského odpoledne v Budíku přichystal spolek Budík ve spolupráci s Farmou Šťastný z Radičevse na druhou neděli červnovou.Tvoření s děvčaty z Farmy Šťastný na letní motivy, v 15.30 loutková pohádka Sněhurka a sedm trpaslíků, tancovačka - Levoruký Eda a Kujme Pikle Band. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 7. ČERVNA

Kino Svět Louny: John Wick 3 - ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Psí poslání 2 – premiéra ČR. Některá přátelství jsou věčná, a to i v pokračování celosvětově úspěšného rodinného filmu Psí poslání. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

X-Men: Dark Phoenix 3D dabing – světová premiéra. X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. Akční film. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Máma – světová premiéra. Thriller, horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Výstaviště Louny: Výstavy Autosalon, Rodina a volný čas, pro děti Cesta za dobrodružstvím – XXI. ročník výstavy osobních, užitkových, nákladních automobilů, motocyklů a autopotřeb spojené s výstavou “Rodina a volný čas” – IX. ročník prodejní a kontraktační výstavy pro rodinu a volný čas. Do neděle. Od 9 do 17 hod. Gladiator Race - po celý den před pavilonem D. 

Výstaviště Louny: Minigalaprogram - v rámci výstavy Rodina a volný čas. Od 10 do 12 hodin. Vystoupení MŠ Kpt. Nálepky Louny, workshop TK Luna Louny pro školy a školky, ukázka policejního zákroku a pachatele, kynologická ukázka PČR, komentovaná ukázka dravců. 


Stromovka Louny: Sraz pamětníků a zaměstnanců EPL Louny. Od 12 hod.

Knihovna Peruc: Kouzelník Hopsík – zábavné odpoledne nejen pro děti. Od 16 hod.

Kemp Peruc: 10. sraz Mini Cooper – od 15 do 19 h příjezd, registrace, ubytování, od 19 h zábava; sobota 10:30 – 11 spanilá jízda v rámci itineráře na trase Peruc – Louny, 11 - 12:30 přehlídka vozů na Zeleném náměstí v Lounech, zábavný program, mini ZOO - moderátor a hudební dramaturg ČRo radiožurnál Petr Král, pokračování v rámci itineráře na Polygon Most, 15 – 17 pokračování Rallye v rámci itineráře Louny – Peruc, 19 – 20 vyhodnocení výsledků, od 20 h zábavní a hudební program, kapela Mustafo, moderátor a hudební dramaturg ČRo radiožurnál Petr Král; neděle 9 – 12 snídaně, úklid, loučení.

SOBOTA 8. ČERVNA

Kino Svět Louny: Pokémon: Detektiv Pikachu 3D - historicky první hraný film o Pokémonech vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Také v neděli. Ve 13 hod.

TV Mini Uni: Zloděj otázek – premiéra ČR. Televize TvMiniUni vysílá, a i tentokrát tvrdí, že odpoví i na ty nejvšetečnější dětské otázky. Animovaný film. Také v neděli. V 10 hod.

Kino Peruc: Lovení – romantická komedie. V 17.30 hod.

Mírové náměstí Louny: Lounské farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

Výstaviště Louny: Výstavy Autosalon, Rodina a volný čas, pro děti Cesta za dobrodružstvím – XXI. ročník výstavy osobních, užitkových, nákladních automobilů, motocyklů a autopotřeb spojené s výstavou “Rodina a volný čas” – IX. ročník prodejní a kontraktační výstavy pro rodinu a volný čas. Do neděle. Od 9 do 17 hod. Gladiator Race - po celý den před pavilonem D. Doprovodný program: Hasičský sbor ČR. Promítání naučných pohádek, ukázky vozidel a zásahu. Vystoupení mažoretek, Senior klubu Louny, ukázka vyproštění osoby, bojového sportu, dravců. Více na https://www.vystavydiamantexpo.cz/vystava/rodina-a-volny-cas/ .

Městská knihovna Louny: Pohádky v anglickém jazyce – v dětském oddělení. Od 10 hod.

Muzeum Louny: Piknik nejen pro zahrádkáře – setkání příznivců Semínkovny, kde si budeme vyměňovat zahradnické zkušenosti a ochutnávat vlastní recepty. Od 10 do 13 hod.

Postoloprty: Postoloprtské slavnosti – „Zlatá 60. léta“. Vystoupí The Tap Tap, Pokáč, Discoballs SKA Praha, Kočkuzblajs, ĎAS Klouzák, VK Sokol Postoloprty, Michaela Dolinová, Divadlo Ve3, Lazareth a mnozí další. Setkání na dvorku ZUŠ od 11 do 16 hod, průvod od 12 hod., ohňostroj 22 hod.

Hřivčice, hřiště: Společný rodinný den – kouzelník, soutěže o zajímavé ceny, poníci, hasiči, country kapela Honáci (od 16 h), táborák (od 18 h)- Vstupné dobrovolné. Od 12.30 hodin.

Dobroměřice: 125 let SDH v Dobroměřicích - den otevřených dveří, předání ocenění členům SDH, ukázka hašení rozpáleného oleje, průvod obcí. Program bude probíhat celé dopoledne v prostorách hasičské zbrojnice. Během celého dopoledne možnost prohlédnutí prostor hasičské zbrojnice, ukázka techniky, výstava historických i současných fotek, občerstvení, zakoupení suvenýrů. Od 15 h dětský den pro dospělé na fotbalovém hřišti v Dobroměřicích, od 20 h zábava v KD Dobroměřice (hraje skupina Reflex).

Panenský Týnec: Traktoriáda. Letošní ročník zahájí v 9 hodin dětská disciplína v závodu na kolech (helma nutná!!!!)  po traktorové trati. V 11 hodin se a trať vydají zkušení řidiči traktorů.  Návštěvníci se mohou těšit na couvání s vlekem, ukázku rychlé záchranné služby v akci. Odměny pro všechny. Pořádá Sokol Panenský Týnec ve spolupráci s Mysliveckým sdružením P. Týnec. Startovné pro děti zdarma, pro dospělé 200 korun. Zápis dětí do 8.30 hodin, dospělých do 10 hodin. V tombole je první cenu sele. 

Městská knihovna Louny: Casting k německému seriálu Shadowplay – chcete si zahrát v zahraničním seriálu? Hledají se muži, ženy, děti. Od 10 do 17 hodin.

Úlovice, kaple: Slavnost kapličky sv. Antonína – koncert Ročovského pěveckého sboru. Od 15.30 hodin.

NEDĚLE 9. ČERVNA

Muzeum Louny: Swap čili přines, vyměň, odnes – výměna věcí, které už doma nepotřebujete. Od 10 do 17 hod.

Ortův mlýn Koštice: Oslava 130. výročí narození Karla Orta - prohlídka areálu mlýna, malá výstava fotografií, od 13.30 před mlýnem: živý obraz ze života Karla Orta, malý koncert libochovického pěveckého sboru, Melodie, dobová módní přehlídka "Od vařečky k tenisové raketě" (sportovní móda 1. republiky), provází Aleš Cibulka, venkovní fotoateliér Káči Suché - možnost vyfotografování v dobovém oděvu, případně s členkami Šatníku paní mlynářky. Od 10 hodin.

Výstaviště Louny: Výstavy Autosalon, Rodina a volný čas, pro děti Cesta za dobrodružstvím – XXI. ročník výstavy osobních, užitkových, nákladních automobilů, motocyklů a autopotřeb spojené s výstavou “Rodina a volný čas” – IX. ročník prodejní a kontraktační výstavy pro rodinu a volný čas. Do neděle. Od 9 do 17 hod. Gladiator Race - po celý den před pavilonem D. Doprovodný program: Hasičský sbor ČR. Promítání naučných pohádek, ukázky vozidel a zásahu. Vystoupení Senior klubu Louny, ukázka vyproštění osoby, bojového sportu, dravců. Baletní představení TK Luna Louny v 11 a 13 hodin. Více na https://www.vystavydiamantexpo.cz/vystava/rodina-a-volny-cas/ .  


Dobroměřice, fotbalové hřiště: Dětský den – bohatý program a občerstvení zajištěny. Od 14 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 7. ČERVNA

Náměstí Podbořany: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Obecní kino Blšany: Sněhová královna: V zemi zrcadel – král Harald ztratil téměř celou rodinu kvůli kouzlům Sněhové královny. Animovaný rodinný, Rusko. V 18.30 hodin.

SOBOTA 8. ČERVNA  

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli od 13 do 16 hodin. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Vstupné 50 Kč, hromadné 40 Kč (10 lidí), děti zdarma.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple Všech svatých u Petrohradu: Kaple otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Podbořany, nádrž u hasičů: Izzyho memoriál – rybářské závody pro děti a dospělé. Hodnotné ceny, občerstvení, možnost pikniku. Od 8 do 11 hodin a od 12.30 do 16.30 hodin.

Podbořany, Na kopci: Dětský den a setkání starousedlíků - vystoupí děti z Karate Clubu Podbořany, ve 13.30 hod bude HZS vystřihávat zraněného z autovraku, od 14 hod začíná honba za poklady na stanovištích, ve 14.30 a 15.30 hod vystoupení Záchranné kynologické stanice Žatec. V 16 hod ukončení oficiálního dětského dne a počátek srazu starousedlíků. Po celou dobu budou Záchranáři Žatec maskovat zranění, dětem péct palačinky... Od 13 hodin.

Koupaliště Krásný Dvůr: Dětský den na koupališti - sladká a zábavná oslava léta, dárky pro všechny děti, nanuková show Fešáka Pína, soutěže, hry, odměny, občerstvení. Od 13 hodin.

Město Blšany: Hrátky se zvířátky – Dětský den, hry, soutěže, zábava, občerstvení pro děti zdarma, malování na obličej, vstupné dobrovolné. Start: MP Ranch Blšany (koně u Vízků). Zve Osadní výbor Blšany. Od 14 h.

Obec Siřem: Slavnostní otevření Pivovaru Siřem a vernisáž v Galerii Kafka – živá hudba, občerstvení, na čepu všechna piva z produkce Pivovaru Siřem, kyvadlový autobus ze Žatce pro všechny návštěvníky, prohlídky pivovaru. Pro milovníky umění na statku od 13 hodin vernisáž švýcarské malířky Doris Windlin a ukrajinského malíře Michaela Ščigola, který přiveze do Siřemi obrazy na téma Franz Kafka. Od 10 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Víkend otevřených zahrad – 8. 6. v 11 h komentovaná procházka zámeckým parkem s J. R. Černínem., v 16 h přednáška Společnost vlasteneckých přátel a Jan Rudolf Černín, v 18 hodin koncert melodií W. A. Mozarta v podání Severočeského symfonického kvinteta, ve 20 h komentovaná vycházka parkem od zámku k templu, s možností výstupu na vyhlídku; 9. 6. v 10 h komentovaná procházka parkem s J. R. Černínem, v 15 h koncert pěveckého sboru Egeria v Novogotickém templu. Od 11 a od 10 hodin.

NEDĚLE 9. ČERVNA

Okolí Buškovic: Podbořanské středohoří II. – provází geobotanik Albert Šturma, od kostelu v Buškovicích na Kozí hřbet, dál na Rybniční mlýn a přes silnici na kopec Šibeník. Poté návrat do vesnice, exkurze cca 7 km. Sraz u kostela v Buškovicích v 10 hodin.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše sv. V 9 hod. 

Kostel Krásný Dvůr: Nedělní mše sv. V 11 hod. 

Kryry, farní kaple: Nedělní mše sv. Ve 14 hod. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video