Do sbírky medailí Adéla přidala evropské zlato - hned dvakrát

Lucie Steklá 2019-06-07 12:13:00

Louny (lus) Lounský aerobik potvrdil, že patří mezi republikové i evropské špičky. Adéla Citová na šampionátu získala poslední medaili, která jí chyběla do sbírky. Adéla, která je zároveň mistryní světa v kategorii dospělých žen, získala zlatou medaili z víkendového Mistrovství Evropy.

Aerobička z Juniorského fitness klubu Louny je miláčkem publika a do své choreografie dala nejen maximální výkon, ale také emoce. „A že jich na letošním evropském šampionátu neměla málo. Snad největší ale zažila při nominačních závodech ještě v České republice, kterých se zúčastnila den před svou maturitou. I přes velké vypětí zde svou přemožitelku nenašla a stejně tomu bylo i na evropském mistrovství, kde poprvé triumfovala. Perfektní výkon čerstvé maturantky, z něhož prýštila pozitivní energie, tak ocenili nejen diváci povzbuzující v hale, ale také porota svým nejvyšším hodnocením. Zlato patří Adéle Citové zcela právem,“ uvedla Denisa Sládková z Českého svazu aerobiku a fitness.

Adéla Citová ovšem získala zlatou medaili hned dvakrát, podruhé v duu dospělých s Karolínou Jánskou ze stejného klubu.

K úspěchům lounského aerobiku na evropském šampionátu se vrátíme v jednom z dalších čísel Lounského Pressu.

Zlaté medailistky z evropského šampionátu. Adéla Citová (vpravo) zkompletovala svoji sbírku medailí na víkendovém evropském šampionátu, kde získala hned dvě zlaté. Uspěla jak v kategorii singlu žen, tak v duu dospělých s Karolínou Jánskou (vlevo). Foto: FISAF


Nominace na šampionát lounské aerobičky potvrdili na nominačních závodech v Lounech. Více v článku....

Lounský aerobik potvrdil nominace na šampionáty

Louny (abi) V polovině května se v lounské sportovní hale konal III. nominační závod FISAF ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Závodníci z Juniorského fitness klubu Jitky Hofmannové na domácí půdě potvrdili roli českých favoritů v těch nejnáročnějších kategoriích a nominace získali.

Loňská mistryně světa, lounská Adéla Citová, pojede na světové soutěže obhajovat titul šampionky. Adéla Citová (na snímku) postoupila z domácí soutěže ve sportovním aerobiku na podzimní Mistrovství světa a Mistrovství Evropy, které se koná již 29. května v Polsku, doslova den před svou dal-ší velkou zkouškou, maturitou. Přesto na sobě nenechala nervozitu znát a stejně jako v předešlých nominačních kolech nenašla mezi Češkami přemožitelku – v kategorii Senior Single Women zvítězila. Zlato pak brala ještě jednou v kategorii seniorských dvojic spolu s Karolínou Jánskou.

Dalšími, kteří postupující na ME a MS, jsou juniorky v kategorii trií Leontýna Benešová, Naděžda Salačová a Karolína Švecová, které také postupují ze zlatého prvního mís-ta. Z Loun je pak jak do Polska, i Holandska doprovodí jediný muž Robi Ahmad, který bude české barvy hájit v kategorii Kadet Men, a závodnice ve zcela nové kategorii Masters Andrea Suchopárová. Maminka zlaté juniorky Leontýny Benešové se na aerobikovou plochu vrátila po mnohaleté pauze, ale v Lounech získala mezi závodníky ve věkové kategorii 30+ bronz a postup na evropský i světový závod, což je skvělý úspěch.

Z lounských umístění je třeba zmínit i další závodnice, které sice zatím reprezentační dresy nedostaly, ale na III. nominačním závodě v Lounech postoupily v náročné konkurenci do finále. Juniorské duo Marika Glavaňáková a Lucie Rychtaříková skon-čily na skvělém 6. místě, juniorky v singlu Naděžda Salačová ve finále 6. a Anita Ahmad 9., kadetka Nikola Remutová byla ve finále 10. a těsně pod stupni vítězů se umístil tým nejmladších aerobiček v kategorii Aerobic Team Show 8-10 let.

První den závodů, pátek, patřil školám a začínajícím sportovcům při soutěži Česko se hýbe, Master Class a Českomoravský pohár, jehož úkolem je přimět děti z co nejširší veřejnosti najít vztah ke sportu. Lounská závodnice Adriana Zelenková získala v této soutěži 3. místo v singlu kadetek.

„Musím poděkovat všem závodníků, kteří u nás v Lounech bojovali o nominace na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa, protože tak nádherné sestavy se hned tak nevidí,“ řekla po skončení soutěže Jitka Hofmannová, ředitelka III. nominačního závodu a trenérka lounských závodnic a do-dala: „Je mi ctí poděkovat Ústeckému kraji za významnou finanční podporu, náměstkovi Ústeckého kraje Stanislavu Rybákovi, který převzal nad závody záštitu, Dukle, rodičům i místním firmám. Zvlášť bych chtěla poděkovat vedení sportovní haly v Lounech, která pracovala na dvě stě procent a po celou dobu se jí dařilo udržet i při tak velké třídenní soutěži skvělý pořádek.“


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video