Zakleté pírko na zámku v Krásném Dvoře

Alla Želinská 2019-06-07 14:11:00

O víkendu 1. a 2. června natáčel Zdeněk Troška v zámeckém parku svou novou pohádku Zakleté pírko.

Zakleté pírko. Tak se jmenuje nová pohádka režiséra Zdeňka Trošky. Napsal ji společně s Markem Kališem. Je o chudé dívce, která žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami. První klapka padla v závěru května a natáčení je v plném proudu.

Filmový štáb a herci se kvůli tomu zabydleli první červnový víkend v prostředí krásnodvorského zámku, kam se přesunuli z veltruského zámku na Mělnicku, kde vznikaly první scény. V krásnodvorském zámeckém parku se natáčelo v Glorietu, na louce za Velkým rybníkem pod Glorietem a na louce u Pamětní desky. Počasí bylo jako na objednávku, oba dva dny svítilo sluníčko, louky jsou krásně rozkvetlé. 

„Natáčení pohádky v zámeckém parku bylo velmi příjemné. Všichni ze štábu byli moc milí, velmi ukáznění a v parku se pohybovali přesně podle pokynů. Herci byli ochotni se fotografovat, bylo to moc fajn, příjemná atmosféra. Samozřejmě pan režisér Troška byl skvělý, stále se usmíval. Moc se mu zalíbil náš park, tak třeba ještě někdy...“ popsala víkendové natáčení Andrea Minaříková, správkyně depozitáře Státního zámku Krásný Dvůr.  

V komparzu si zahrála mj. místní průvodkyně, studentka Adriana Michalová, a mladí muži z okolí, mezi nimi např. Ondřej Kozlík z Vroutku.  „Za sebe můžu říct, že to byla krásná zkušenost, velký zážitek,“ dodala Andrea. 

A o čem je Zakleté pírko? Jedním z hlavních hrdinů příběhu chudé dívky, která se rozhodne vysvobodit zakletého prince, je vodník. Ztvárňuje ho herec a komik Lukáš Pavlásek. Pohádka vypráví o Anince, která žije na statku se dvěma zlými sestrami, jimž musí sloužit. Jednoho dne najde Aninka kouzelné pírko, jehož pomocí přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když sestry odhalí, že se Aninka přátelí s krásným mladíkem, pírko jí odcizí, zničí a Vítek kvůli tomu zmizí. Aninka se proto s pomocí přítele vodníka vydá do světa svého milého hledat. 

Roli půvabné Aninky hraje osmnáctiletá herečka Anastasie Chocholatá. Zlou princeznu ztvární Sara Sandeva. V dalších rolích se ve filmu objeví Petr Urban, Šárka Vaculíková, Lucie Polišenská, Marek Lambora, Dana Syslová nebo Jitka Smutná. Pochopitelně ani v tomto snímku nescházejí epizodní role. Jedné z nich se zhostí jako loupežník například Václav Duchek ze Slaného.

V předpremiérách pohádku Kouzelné pírko diváci v kinech uvidí již v předvánočním čase letošního roku, do široké distribuce pak vstoupí 2. ledna 2020.

Filmaři se do Krásného Dvoru vrátili po 10 letech. V roce 2008 zde natáčel režisér Juraj Herz záběry pro svůj horor TMA. Tenkrát se natáčelo v zámku a na zámeckém nádvoří. Teď byli filmaři pouze v parku.

Zahraniční i tuzemské produkce na Krásný Dvůr rády jezdí, točí se romantické filmy, pohádky, ale také komedie. A právě jedna taková, a navíc veleúspěšná, Jak básníkům chutná život, přivedla v 80. letech minulého století na zámek režiséra Dušana Kleina. Na zámku v Krásném Dvoře se objevily i další hvězdy českého filmu. Oskarový režisér Jiří Menzel tam například přivezl Josefa Abrháma, Mariána Labudu, Jaromíra Hanzlíka nebo Josefa Somra. Všichni se sešli v roce 1989 při natáčení snímku Konec starých časů. Televizní film tady natáčel také autor Jiří Strach. Zvolil drama a do příběhu o mladé vychovatelce, která přichází do zchudlé šlechtické rodiny, obsadil Kláru Issovou, Chantal Poullain – Polívkovou, ale opět také Pavla Kříže nebo Josefa Somra. Další český snímek, který se na zámku natáčel, má na svědomí Milan Cieslar. Příběh To horké léto v Marienbadu byl netradičním pohledem na osudové setkání Johanna Wolfganga Goetha a mladičké dívky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video