Jaroslav Veverka přestává být majoritním vlastníkem chomutovského hokejového klubu. Akcie Pirátů získá skupina jejich příznivců

2019-06-12 09:22:32

CHOMUTOV (r) — Obavy fanoušků z nejisté budoucnosti hokejových Pirátů se v závěru minulého týdne pokusil klub rozptýlit optimistickým prohlášením, které zveřejnil na svých webových stránkách. Stojí v něm, že majitel klubu Jaroslav Veverka se rozhodl přenechat akcie Pirátů za symbolickou cenu skupině partnerů, kteří se z velké části rekrutují z řad dlouholetých podporovatelů chomutovského klubu. Hovoří se i o návratu do nejvyšší soutěže.

„Majitel klubu se rozhodl nepokračovat v jednáních s původně ohlášeným vlastníkem, kterým se měl stát Milan Soukup a skupina podnikatelů,“ uvádí se v prohlášení Pirátů. „S panem Soukupem jsme bohužel nenašli shodu nejen v pohledu na aktuální ekonomickou situaci, ale zejména také nad dalším směřováním celého hokejového klubu. Z těchto důvodů jsme jednání o převodu vlastnictví ukončili a rozhodli se vydat jiným směrem,” řekl majoritní vlastník Pirátů.

Skutečným důvodem pro ukončení „námluv“ mezi Piráty a podnikatelem má být podle zpráv, které kolují na veřejnosti, nedobrá finanční situace klubu; ten údajně přiznává dluhy ve výši kolem 30 miliónů korun, ale jejich celková výše má být asi čtyřikrát vyšší. Podle názorů některých rodičů má o finančním zdraví Pirátů vypovídat i navýšení klubových příspěvků, které se například pro žáky 5. až 9. tříd zvýšily z šesti na osm tisíc korun za sezónu a zároveň došlo k posunutí jejich splatnosti ze srpna a září na konec června a polovinu listopadu. Podle vedení klubu je ale důvodem navýšení stále ještě velmi nízká cena příspěvků ve srovnání se stále se zvyšujícími náklady; důvodem úpravy termínů pak má být mimo jiné vynechání prázdninového a těsně poprázdninového termínu, který mnoha rodičům nevyhovoval.

Rozhodnutím „vydat se jiným směrem“ prý šéf klubu nemyslí zasádní obrat, protože skupina místních podnikatelů, kteří mají zájem převzít odpovědnost za chod a financování klubu, zůstala víceméně beze změn. „Mým hlavním přáním a dost možná i podmínkou pro převod akcií byly záruky, že noví vlastníci budou mít chuť poprat se s aktuální situací a hlavně budou mít ambice vrátit Piráty co nejdříve zpátky do extraligy. A zatímco pro pana Soukupa se některé věci zdály jako neřešitelné, ostatní partneři to vidí jinak. Jsou připravení převzít veškeré závazky, které klub má a podílet se na jejich vyřešení. Současně s tím okamžitě pracovat na zajištění nové sezóny, na jejímž konci by rádi bojovali o návrat do nejvyšší soutěže,“ uvedl Jaroslav Veverka.

Jak dodal, rozhodl se převést akcie Pirátů do rukou lidí, o nichž je přesvědčený, že mají skutečný zájem vrátit Piráty znovu na výsluní. „A přestože jsem do klubu v minulých letech investoval obrovské množství vlastních prostředků, přenechám jim akcie pouze za symbolickou hodnotu. Má pirátská etapa v pozici vlastníka klubu bude tímto okamžikem u konce,” uzavřel Veverka.

Formální kroky k převodu vlastnictví, zvolení nových vlastníků do orgánů klubu a definitivní vyřešení situace po právní stránce proběhne v následujících dnech.


Foto: Ladislav CHLÍBEK

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video