Osm nových prvních tříd naplněno

Jan Vnouček 2012-02-08 00:44:00

Podbořansko – Na přelomu ledna a února proběhly ve většině základních škol Podbořanska zápisy do prvních tříd. Celkem se k němu dostavilo 179 předškoláků.  V součtu chybí jen údaj z Petrohradu, protože v tamní škole proběhne zápis až 14. února. Nejvíce z nich se zapsalo do podbořanských škol. ZŠ T. G. Masaryka si vybralo 46 a do ZŠ Husova přišlo 38 dětí.  Oba vzdělávací ústavy proto otevřou dvě první třídy. V Kryrech se přihlásilo 30, ve Vroutku 28, v Lubenci 21 a v Krásném Dvoře 16 budoucích prvňáčků. Všichni ale v září do vyzdobených tříd neusednou, protože některé čeká ještě roční odklad školní docházky.

V Základní škole v Kryrech adepti pro zápis do 1. třídy absolvovali pohádkově-sportovní putování. Při něm se přesvědčili, že se nemusí ničeho bát, protože ve školních prostorách se můžou potkat s dobře známými kamarády. Po chodnách se to totiž jen hemžilo Šmouly, klauny, fotbalisty a dalšími přátelskými pohádkovými bytostmi v podání žáků 9. třídy. Ti jim pomáhali s plněním různých zábavných úkolů a tím i s adaptací na neznámé prostředí. Na snímku šestiletá Daniela Pichovcová maluje domeček. Vedle ní je s pomocnou rukou připravena „deváťanda“ Petra Kuncová, která se stejně jako šest jejích spolužáků z ročníku pyšní pololetním vysvědčením s vyznamenáním.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video