,,Vyzkoušet si jedinečný zážitek může přijít úplně každý,“ říká majitel nové půjčovny moderních sportů Vlastimil Rampas

Hedvika Mašková 2019-06-12 12:00:00

Rádi byste zpevnili a zformovali svou postavu? Zažili skvělou zábavu, relax i kardio na vodě nebo pohodovou jízdu na nadčasovém longboardu? Není nic jednoduššího než zavítat do nové žatecké půjčovny RAMPA FREESPORT u řeky Ohře sídlící vedle loděnice. Tu provozuje Vlastimil Rampas, kterého jsme na téma novodobých a trendy sportů vyzpovídali.

• Otevíráte v Žatci u řeky novou půjčovnu. Na co je zaměřená? Co se u vás dá půjčit?

V naší půjčovně se dají půjčit paddleboardy, longboardy a indo boardy. Postupně budeme půjčovnu doplňovat i o další sporty. Většinou se však jedná o sporty, které lidé spíše neznají, a já bych jim svou půjčovnou tyto aktivity zprostředkoval, aby si je sem mohli přijít vyzkoušet.

• Vysvětlete mi, co to vlastně paddleboard, longboard a indo board jsou…

Paddleboard je nafukovací plovák, se kterým se dá jezdit na klidné vodě (rybníku, jezeře,..), ale i na divoké řece. Existují různé typy.

V případě paddleboardu jde o aktivní pohyb. Člověk na něm stojí, nijak se nenadře, ale tím, jak na plováku musíte na vodě udržovat rovnováhu a pomáháte si při tom pádlováním, zapojujete celé tělo. Paddleboard je určen pro všechny věkové kategorie. Není to vůbec těžký sport. Je to spíš takový relax, žádná dřina.

Longboard je delší verze skateboardu. Tím jak je delší, je stabilnější a lépe ovladatelný. Je hlavně určen pro mladší generaci, ale vyzkoušet si ho může úplně každý.

Indo board je balanční trenažér. Na něm se trénuje rovnováha pro další sporty, jako jsou gymnastika, snowboard, freestylové lyžování,… Prostě všechny sporty, při nichž je důležitá rovnováha.

Zatím je možné zapůjčit si tyto tři věci, ale do budoucna chceme sortiment určitě navyšovat.

• O jaké další sporty výběr rozšíříte?

Třeba o aquaskipper do vody, což je hliníková konstrukce s profilovanými lištami a v tom je takový zvláštní pohyb připomínající jízdu na koni. To už je ale pořádná šichta!

Potom jsou ještě různé varianty longboardů – surfskaty, waveboardy,…

• Co dalšího si u vás mohou lidé půjčit?

Ke všem službám máme k dispozici bezpečnostní prvky, jako jsou helmy, vesty do vody a také boty do vody, protože kameny v řece nejsou pokaždé hladké. K longboardům také helmy a navíc ještě chrániče.

• Jak vás napadlo otevřít si takovou nevšední půjčovnu?

Nebylo to nic složitého. Mám k těmto sportům blízko, sám se v nich pohybuji.

A je to také dobrá příležitost k tomu pořádat v budoucnu nejrůznější akce, jako jsou kroužky pro děti, cvičení pilates na paddleboardech pro ženy i závody pro veřejnost.

V dnešní době je spousta nových, moderních sportů, které bych chtěl tímto způsobem lidem reprodukovat.

Nyní ještě pracuji, ale rád bych se této činnosti věnoval naplno. Chci oživit ducha řeky Ohře a rozvíjející se cyklostezky.

• Jakým způsobem vypůjčení probíhá?

Zákazník přijde k nám a předloží dva doklady totožnosti. Pak provedeme zápis do knihy zápůjček a zákazník svým podpisem potvrdí souhlas s provozním řádem.

Sportovní potřeby půjčeme pouze osobám starším 15 let. Do 15 let pouze v doprovodu zákonného zástupce v povinnosti použití ochranných pomůcek.

• Kolik u vás za půjčení zákazník zaplatí?

Máme zde ceník – paddleboard je za 200,- Kč/h, longboard za 100,-Kč/h. Bezpečnostní prvky k jednotlivým sportům jsou v ceně a pak jsou ještě dodatkové pomůcky za příplatek. Někdo třeba vestu nechce, protože umí plavat, někdo zase naopak chce, aby se cítil jistější. Ta je pak za příplatek 50,- Kč.

Je samozřejmě možnost si jednotlivé věci zapůjčit i na půl dne nebo na celý den nebo víkend, týden, měsíc (smích). Cena je pak zvýhodněná.

• Platí se před zapůjčením i kauce?

Kauce je 1 000,-Kč a je pro případ, že by zákazník sportovní pomůcku nějak poškodil.

• Kolik ,,boardů“ najednou můžete půjčit?

Zatím zde máme devět paddleboardů a další čtyři jsou na cestě. Longboardů máme šest.

• Kdy začínáte?

Už jsme oficiálně otevřeli. Startovací mejdan máme již za sebou (smích). Teď už jen, aby nám přálo počasí.

• A kdy vás zde lidé zastihnou?

Lidé mohou docházet každý všední den od 16 do 20 hodin, popřípadě do 21 hodin a o víkendech prakticky celý den od 10 do 20 hodin.

O svátky budeme mít také otevřeno, aby měli lidé, kteří chtějí využít den volna sportovně, možnost dorazit. Jsme tu pro ně.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho spokojených zákazníků!

Hedvika Fajkusová


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video