Mezigenerační setkání se neslo v duchu pohody a přátelství

Hedvika Mašková 2019-06-14 14:00:00

Krásné slunečné počasí přálo již třetímu ročníku Bum fest, který opět skvělou formou propojil několik generací. Společně si v kruhu zabubnovat a zazpívat dorazily minulou středu dopoledne do krásného prostředí Dvora u sv. Jakuba v Žatci přesně 98 vystupujících – senioři, žáci ze základních škol i mateřinek. Milé setkání skupin hrajících na drumben (originální ekologický buben a sedák v jednom, který si můžete sami pomalovat a rozeznít v různých velikostech) zahájili pod vedením Ivany Benešové klienti žateckého a podbořanského Domova pro seniory, pro které je společné muzicírování velmi vítanou činností.

Třetí ročník Bum festu uspořádalo opět žatecké Sociální centrum pro rodinu s podporou města Žatec. Aktivně se ho zúčastnily také lektorky workshopů České filharmonie. Hlavním cílem akce je mezigenerační setkání skupin, které využívají drumben k pedagogickým nebo volnočasovým aktivitám. Letos se na akci sešli senioři z Domova pro seniory v Žatci a Podbořanech, dětičky z Mateřské školy speciální v Žatci, děti ze základních škol v Podbořanech a Lubenci a také děti ze ZŠ a MŠ Dvořákova v Žatci.

,,Jde o mezigenerační setkání, jehož cílem je, aby se senioři, kteří celý rok bubnují v rámci jakési muzikoterapie, ukázali veřejnosti a předvedli, co umí,“ vysvětlila Ivana Benešová ze Žateckého sociálního centra pro rodinu.

Do Dvora u Sv. Jakuba dorazili všichni příznivci rytmů bubnů, kteří měli středeční dopoledne volno, ale také dětičky z místních mateřinek. Ty (a nejen oni) si zde rovněž mohly vytvořit vlastní rytmické hudební nástroje třeba z plastových lahviček a plechových zátek. Diváci si během bubnování zvládli vyrobit 180 nástrojíčků.

S doprovodem lidí a asistencí při výrobě hudebních nástrojů pomáhali dobrovolníci z řad studentů zdejší obchodní akademie.

,,S organizací nám pomáhali studenti druhého ročníku oboru Sociální péče z žatecké obchodní akademie. Byla jsem za ně moc ráda, protože v dnešní době je velmi těžké sehnat dobrovolníky,“ doplnila na závěr Ivana Benešová.


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video