Dotované mikrojesle brzy vzniknou i v Podbořanech

Alla Želinská 2019-06-12 11:44:00

V Podbořanech již v září odstartuje projekt služby péče určené pro rodiče nejmenších dětí. Mikrojesle představují veřejnou službu péče o děti, která nabízí pravidelnou profesionální péči o děti ve věku od šesti měsíců do čtyř let.

„V letních měsících začne budování mikrojeslí, které budou provozovány v prostorách GSOŠ Podbořany (v areálu SOŠ). V podbořanských mikrojeslích s názvem Matýsek se bude od počátku září 2019 poskytovat individuální výchovná péče o děti v malém kolektivu, tj. maximální kapacita v daný moment jsou čtyři děti. Provoz mikrojeslí s 9hodinovou otevírací dobou, 5 dní v týdnu, poběží 34 měsíců do 30. 6. 2022,“ vysvětlila Eva Kapicová ze Vzdělávacího centra Podkrušnohoří, které stojí i za projektem mikrojeslí v Žatci, kde úspěšně fungují – v upraveném městském bytě – již tři roky. Projekt mikrojeslí je financován díky dotacím z Evropského sociálního fondu a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. 

Rozsah umístění dítěte bude záležet čistě na dohodě mezi rodičem a poskytovatelem služby, kterým je spolek Pomoc – poradenství, podpora. Přednostně však budou brány děti na celodenní hlídání, aby se jejich rodičům umožnil co nejsnazší návrat na trh práce.

„Mikrojesle Matýsek zaručí kvalitní péči a zároveň finanční dostupnost pro všechny rodiče nejmenších dětí, kteří budou mít o tuto službu zájem a splní požadovaná kritéria. Veškeré aktivity projektu jsou totiž zcela bezplatné. Rodiče budou muset zajistit pouze stravu pro své dítko,“ řekla manažerka projektu Veronika Štábová ze spolku Pomoc – poradenství, podpora.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video