Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-06-14 08:34:00

Letní a zahradní slavnosti, oslavy školství a hasičů, Vladivojna, Dobrodění, Rana Tour, benefiční závod cyklistů a koloběžců, ekumenický a plážový volejbal, piáno v Lounech, dětské dny, rybářské závody - je toho hodně!

ŽATECKO

PÁTEK 14. ČERVNA

Letní kino Žatec: Máma – horor. Ve 21.30 hod.

Měcholupy: Oslavy 100 let českého školství v Měcholupech a 60 let budovy školy v Měcholupech - celodenní program, skupina Gipsy.cz a autogramiáda, rozloučení s předškoláky MŠ a vystoupení Inky Rybářové, loutkové divadlo O Sněhurce, koncert Jakuba Machuldy, bohaté občerstvení a slavnostní ceremoniál s odhalením sochy. Pochod obcí k budovám bývalých škol (12.30) a společné fotografování. Součástí oslav je také již 5. ročník Měcholupského štafetového maratonu (9 – 12 h) a soutěž o ceny v celkové hodnotě 10 000 Kč. Od 9 hod.

Logopedická ZŠ Měcholupy: 27. Zahradní slavnost - v zámeckém parku, kapela Blues gin (15 h), trubači, vystoupení žáků školy, Divadlo Mazec, historický šerm, taneční skupina Power of Dance, ukázky aikida. Občerstvení, výborné koláče, bezva lidi. Od 13 hod.

Country club Tulipán Žatec: Duo Sound. Od 21 hod.

SOBOTA 15. ČERVNA

Letní kino Žatec: Muži v černém: Globální hrozba – akční sci-fi komedie. Ve 21.30 hod.

Žatec – Hřivice: Po hranici Sudet - Muzejní pochod. Na stanovištích se dozvíte různé příběhy míst a lidí z předválečného a válečného období a promítneme si několik krátkých dokumentů. Účastnický poplatek pro cestu autobusem 100 Kč, zájemci, kteří se sami dopraví do Zeměch (náves) nebo přijdou pěšky do Opočna, poplatek 50 Kč. Odjezd autobusem od hlavní budovy muzea v 10 hod.

Liběšice u Žatce: Ekumenický volejbalový turnaj pro dospělé a pro děti soutěžně – zábavné odpoledne v areálu liběšické fary zakončené táborákem. Od 13 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Vladivojna La Chia v Art and Music Spring Gallery - koncert v rámci multižánrového mini festivalu Art and Music Spring Gallery 2019. Jako poslední účinkující festivalu nás navštíví vskutku zajímavá, umělecky nadaná osobnost, Vladivojna La Chia! Od 20 hod.

Country club Tulipán Žatec: Black & White. Od 21 hod.

NEDĚLE 16. ČERVNA

Letní kino Žatec: X-Men: Dark Phoenix – Akční sci-fi USA, dabing. Ve 21.30 hod.

Farní obvod Liběšice: Slavnost Nejsvětější Trojice – mše svatá v 10 hodin v Liběšicích, v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Hřivicích.

LOUNSKO

PÁTEK 14. ČERVNA

Kino Svět Louny: Aladin – 3D. Také v sobotu a neděli. V 15 hodin.

Muži v černém: Globální hrozba – akční sci-fi komedie. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

X-Men: Dark Phoenix – 3D dabing. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Syn temnoty. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Psí domov - Dobrodružný rodinný film od autora knižního bestselleru Psí poslání. V 19 hod.

ZŠ a MŠ Ročov: Pohádkový výlet na zámek Ploskovice – pro děti ze školy a školky. Pořádá spolek Moje Ročovsko. Odjezd autobusu od školy v 7.30 hod.

Klubovna Luna Louny: Čtyřlístek - zpěv, četba, film, drama. Od 15 hod.

Louny, Mírové náměstí: Zahajovací koncert Piana v Lounech – hudební host Tomáš Impellizzeri, pianista roku 2015, a další lounští hudebníci, sladké dobroty a dobrá nálada. Zahrát můžeš i ty! Piano v Lounech rozjíždí pátou sezónu. Od 18 hod.

SOBOTA 15. ČERVNA

Kino Svět Louny: V oblacích – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Pokémon: Detektiv Pikachu – 3D. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Co jsme komu zase udělali – komedie, vhodná od 12 let. V 17.30 hod.

Střelnice Chlum Louny: Velká cena ČMSJ - Mířená, akční. Od 8 hod.

Žerotín, u rybníka: Dětský den – rybolov, dětské hry, ukázka hasičské techniky, jízda na koních, loutkové divadlo, opékání buřtů. Zve zastupitelstvo obce. Od 9 hod.

Mírové náměstí Louny: Food festival - Dvacet stánků plných chutí a vůní, včetně pokrmů pro vegetariány. Od 10 do 20 hod.

Centrum Gnoze Louny: Kurz malby u stojanu na plátno - Stačí jen přijít, výtvarné potřeby jsou pro vás připraveny (plátno je v ceně). Od 10 do 14 hod.

Žatec – Hřivice: Po hranici Sudet - Muzejní pochod. Na stanovištích se dozvíte různé příběhy míst a lidí z předválečného a válečného období a promítneme si několik krátkých dokumentů. Účastnický poplatek pro cestu autobusem 100 Kč, zájemci, kteří se sami dopraví do Zeměch (náves) nebo přijdou pěšky do Opočna, poplatek 50 Kč. Odjezd autobusem od hlavní budovy muzea v 10 hod.

Obec Raná, restaurace Ponorka: RANÁ TOUR 2019 - 35. ročník cyklistické jízdy. Trasa 90 km, časovka do vrchu 3 km, časovka po rovině 7 km, trasa pro cykloturisty 30 km. Startovné 200 Kč. Prezence 8:30 – 9:30, start v 10 hod.

Lenešice, u Sokolovny: Sranda bez plotů – hry obcí mikroregionu Žatecko. Moderuje Radek Jirgl, hosté Drum Band Františka Zemana, Martin Maxa. Prezentace od 9 hod, zahájení v 10 hodin.

Líšťany: Oslavy 140. výročí SDH Líšťany - Slavnostní průvod od hasičské zbrojnice, položení věnců u pomníku hasičů, vystoupení bubeníků, ukázky práce hasičů, večerní hudba, divadlo Mazec, atrakce pro děti, soutěže. Od 13 hod.

Líšťany: Dětský den - Hry, soutěže, zábavné atrakce, dětské divadelní vystoupení. Od 14 hod.

Pnětluky, koupaliště: Dětský den – těšit se můžete na stan, který promění svůj strop v promítací plátno a na klouzačku. Zve obec Pnětluky. Od 14 hod.

Louny, Stromovka: Dobrodění 2019 - 13. ročník charitativní akce. Těšit se můžete na dětské odpoledne a večerní koncert pro dospělé. Výtěžek poputuje na děti s autismem a dětskou pohotovost v Lounech. Od 14 hod.

Radonice n. Ohří: Šmoulí den – dětský den plný her a soutěží se sladkými výhrami, občerstvení zajištěno, těší se na vás Klub žen. Na fotbalovém hřišti. Od 14 hod.

Peruc: 3. Kladenská veterán Rallye – návštěva Peruce. Příjezd vozidel okolo 14. hodiny.

Obec Třtěno: Dětský den – soutěže, krásné ceny, buggina, vodní skluzavka, lukostřelba, koníci. Zve obec Chožov a SDH Třtěno. Od 15 hod.

Smolnice, kostel sv. Bartoloměje: Chrámový sbor Václav a pěvecký sbor Harmonie - koncert pěveckého sboru Harmonie z Loun, chrámového sboru Václav ze Staré Boleslavi, smíšený sbor Pro Radost z Lysé nad Labem. Program: Missa brevis Jiřího Pavlici a duchovní hudba z repertoáru obou chrámových sborů. V 16 hod.

KD Koštice: Přes přísný zákaz dotýká se sněhu - Komedie Antonína Procházky. Účinkují: Marie Stahlová, Veronika Mužíková, Petra Karfíková, Martin Žitný, Zdeněk Karfík, Jaroslav Vlasák. Režie: Anna Skalská. Nápovědy: Hana Jarošová, Jana Horová. V 18 hod.

Sál KD Bitozeves: Šipkařská taneční zábava – pro širokou veřejnost, hraje Lucky Strejc, losovaná tombola s hodnotnými cenami. Zve Šipkový klub Skrblíci Bitozeves. Od 20 hod.

NEDĚLE 16. ČERVNA

Farní obvod Liběšice: Slavnost Nejsvětější Trojice – mše svatá v 10 hodin v Liběšicích, v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Hřivicích.

Telce, sportovní areál J. Zelenky: Výstava voříšků – posuzování psů v kruhu, soutěž Dítě a pes, Psí karneval, překážková dráha, prezentace útulků, ukázky psích sportů. Od 10 hod.

Park Louny, pavilon A: Lounská Třináctka – Léto v parku. Na taneční odpoledne dechového orchestru zve Park Louny a Lounská třináctka. Vstupné 90 Kč. Od 15 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 14. ČERVNA

Letní kino Podbořany (na koupališti): Hovory s TGM – toho dne na podzim roku 1928 jsou dva symboly československé demokracie na vrcholu. Ve 21.30 hod.

Kino Blšany: Dvě nevěsty a jedna svatba – romantická komedie ČR. V 18.30 hod.

Podbořany – Hlubanská tvrz: Expozice Kaolin na Podbořansku – v rámci letních slavností otevřena v pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 18 hodin.

Podbořany, náměstí: Podbořanské letní slavnosti – Full Time, Hand Grenade, Carpatia Castle, Honza Křížek, Revival Banda - třísestrovský revival, DJ Karel Fiala. Doprovodný program – Logit Cup – turnaj v Beach volejbalu. Od 16 hod.

SOBOTA 15. ČERVNA

Nepomyšl rybník: Rybářské závody jednotlivců – pořádá MRS Nepomyšl ve spolupráci s městysem Nepomyšl. Od 6 do 13 hod, vyhodnocení ve 13.30 hod.

Podbořany: Podbořanské letní slavnosti - ZUŠ Podbořany a Modrá kost Lubenec, Big Band Zdeňka Tolga, Wolty 123 (SK), Perutě, Jakub Děkan a Band Děda, DJ Karel Fiala. Během odpoledne vystoupí taneční spolky v jednotlivých blocích programu. Beachvolejbalový turnaj Logit Cup. Od 12 hod.

Kostel Božího spasitele Podbořany: Koncert Severočeského smyčcového Kvintetu – host: Pěvecký sbor Egeria. V rámci PLS. V 17 hod.

PL Petrohrad: Zahradní slavnost – 27. ročník slavnosti zahájí Kryrské mažoretky, dále vystoupí Melody Gantlemen, Robert Křesťan a Druhá Tráva, České srdce, Heidi Janků, Vysočinka. Doprovodný program – Divadlo Pod kapličkou, taneční skupina Venuše, ukázka starých řemesel, skákací hrad, jízda na koni, Bumper Ball, výstava aut, fotografií. Od 10 hod.

Krásný Dvůr, kostel sv. Václava: Hudba, co pohladí – koncert - Michaela Katráková soprán, Helena Kolihová klavír – skladby Dvořáka, Mozarta, Francka, Lehára, Gershwina. Vstupné dobrovolné. V 17 hod.

Krásný Dvůr, náves: Tancovačka - Hraje Chameleon, občerstvení zajištěno – zve obec Krásný Dvůr. Vstup zdarma. Zve obec. V 19 hod.

Rabštejn nad Střelou, kostel Panny Marie Sedmibolestné: Modrá kost - koncert lubenecké skupiny Jany Michalcové a přátel. Vstupné dobrovolné. V 18 hod.

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple Všech svatých u Petrohradu: Kaple otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

NEDĚLE 16. ČERVNA

Vroutek, u kostela Jana Křtitele: John´s Bike 2019 – Benefiční závod pro cyklisty a koloběžce. Start – cíl: vroutecký kostel sv. Jana Křtitele. Zápisné: 200 Kč; do 18 let - 50 Kč - maximální výše startovného není nijak omezena a záleží na dobrovolném rozhodnutí startujících. Zápis závodníků od 13 h, start dlouhé trasy: 14 h, start krátké trasy: 14:30. Vyhlášení vítězů v kategoriích nejpozději v 16 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše sv. V 9 hod. 

Kostel Krásný Dvůr: Nedělní mše sv. V 11 hod. 

Kryry, farní kaple: Nedělní mše sv. Ve 14 hod. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video