Pirátky málem doběhly trestance

Iveta Drlíková 2019-06-16 17:26:00

Jedenáctý ročník Běhu žatecké jedenáctky je minulostí. Ceny jsou rozdány a na putovní soudek tak přibude i další jmenovka celkových vítězů. A nebude to nikdo jiný, než zakladatelé a dlouholetí pořadatelé této populární akce, Jiří Merda a Luděk Chomát, kteří orientačně-pivní kros zvládli ve svých pruhovaných vězeňských kostýmech nejrychleji z celého třicetičlenného startovního pole, a to v čase 1:59:08. O velké překvapení se pak postaral nejlepší pár v kategorii ženských dvojic, tým s názvem Luciana a Petronela. Lucie Sirůčková a Petra Plečindová totiž za celkovými vítězi zaostaly jen o sedm minut, a to je opravdu úctyhodný výkon, který tyto krásné „pirátky“ předvedly. Ve smíšených párech vyhráli „Verýskovi“ aneb Viviana Šprláková a Jan Verunáč (2:21:39).

„Přihlásili jsme se po dlouhém přemlouvání našeho kamaráda ze Žatce, ale vůbec toho nelitujeme. Je to super akce. Sice jsme doběhli jako poslední a hodně po časovém limitu, ale zvládli jsme to, nic neošidili a příští rok dorazíme zase,“ řekla nám v cíli na zahradě Lidového domu smíšená dvojice Tereza Rožová z Karlových Varů a Milan Telvák z Rakovníka. To už ale z podia zněla punková muzika a soutěžící i diváci si společně užívali zbytek příjemného večera.

Již vloni na jubilejním desátém ročníku Jiří Merda s Luďkem Chomátem avizovali, že by organizaci rádi předali mladší generaci. Letos tak už byli hlavními pořadateli Monika Merdová a Jan Klíma, kterým pomáhalo přes dvacet dobrovolníku, a to jak na startu a v cíli na zahradě Lidového domu, tak na zhruba dvanáctikilometrové trase závodu. „Jsem moc rád, že se toho Monča s Honzou ujali, že akce může pokračovat i bez nás. Pokud budou potřebovat, tak jim samozřejmě rádi i do budoucna s některými organizačními pracemi pomůžeme,“ říká Luděk Chomát a odchází pokračovat ve vítězných oslavách. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video