V Žatci plánují, že by krytý bazén vytápěla teplárna

Veronika Salášková 2012-02-10 00:17:00

Žatec – Otázka změny vytápění bazénu Obchodní akademie v Žatci se po dvou letech opět vrací na scénu. Znovu se uvažuje, že by ho mohla vytápět společnost Žatecká teplárenská. Ta bude vyhřívat i vodu v obou bazénech letního koupaliště. „Dlouhodobě existuje snaha o navázání spolupráce s Obchodní akademií, kde by teplárna měla zájem o vytápění jak budovy školy, tak bazénu,“ potvrdila nám Alena Hlávková, ředitelka Žatecké teplárenské. 

Několik jednání proběhlo v minulých letech, byly zpracovány podrobné propočty a nabídky ze strany teplárny. „Poslední jednání proběhlo před dvěma lety a selhalo na nezájmu ze strany vedení školy,“ sdělila nám ředitelka Hlávková. Město Žatec každoročně dotuje provoz bazénu. Nyní byla na návrh radního Petra Holodňáka obnovena možnost dalších jednání. Teplárna má v blízkosti obchodní akademie horkovody, kterými vytápí mateřské školy. „Nyní teplárna zpracovává nabídku, oslovila projektanta o zpracování projektu tak, aby toto řešení bylo výhodné pro všechny tři zúčastněné strany – město, Obchodní akademii a teplárnu,“ popsala ředitelka Hlávková. „V současnosti probíhá propočet výhodnosti investice Žatecké teplárenské do vytápění krytého bazénu obchodní akademie,“ potvrdil nám místostarosta Jan Novotný.
Pokud by teplárna vytápěla bazén, mohlo by to pro Žatečany znamenat udržení ceny za teplo. „Navýšení nových odběrů znamená pro občany nejen příznivý vliv na stabilitu ceny tepla, protože fixní náklady se rozpočítávají mezi větší množství odebraných GJ. Každý nový odběr znamená snížení ztrát na horkovodech při distribuci tepla a v kalkulaci tepla se projevuje na snížení těchto nákladů a tedy i ceny tepla,“ vysvětlila ředitelka Hlávková. V případě bazénu na Obchodní akademii by se navíc jednalo i o nižší dotace, kterou město dává na provoz bazénu. V současnosti město platí čtyři pětiny provozních nákladů, obchodní akademie zbývající pětinu.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video