Marek Koutník vicemistrem ČR ve squashi

Iveta Drlíková 2019-06-23 09:38:00

Začátkem června vybojoval Marek Koutník stříbrnou medaili na Mistrovství republiky čtyřher ve squashi. Cenný kov získal společně s Ondřejem Jánským v sobotu 8. června. „Z druhého místa máme radost. Zvolili jsme taktiku hrát vše na slabšího hráče, a to se nám vyplatilo. Čtyřher jsme se zúčastnili už loni, kdy jsme obsadili 4. místo, takže jsem rád, že máme konečně ze šampionátu medaili. Loni nás na tomto turnaji zaskočila dopingová kontrola, což ukazuje, že i čtyřhry ve squashi jsou velice prioritním turnajem,“ říká žatecký squashista.

Na šampionát do Sadské, kam se přihlásil se svým kamarádem z Hradce Králové Ondřejem Jánským, vyrazil Koutník ihned po skončení tenisového utkání v Jirkově, kde startoval za TK Žatec. „Čtyřhry se ve squashi moc nehrají, a proto Česká asociace squashe pořádá jednou za rok turnaj, a tím je právě Mistrovství ČR. Ve čtyřhrách je o jeden metr posunutý kurt do strany, aby si na kurtu všichni čtyři hráči nepřekáželi. Výjimkou u čtyřher je i skóre, hraje se na dva vítězné sety do 11 bodů a za stavu 10:10 se hraje pouze o 1 bod,“ vysvětluje Marek pravidla.

Koutník s Jánským v prvním kole porazili juniorský pár Hanzal - Bašta a ve čtvrtfinále bez problémů přešli přes pár Novák - Schuller. V semifinále je čekal velmi těžký souboj proti nasazenému páru číslo jedna Valenta - Jirka, kteří předloni turnaj vyhráli. „Zápas to byl velice vyrovnaný a po třísetové bitvě jsme zvítězili a zajistili si postup do finále proti dalším velkým favoritům, dvojici Nohel – Marek. Ve finále jsme dokázali ve druhém setu otočit mečbol a vynutit si třetí rozhodující set, ale to bylo bohužel vše a po setech 6:11 11:10 a 6:11 jsme prohráli,“ přibližuje Marek Koutník závěr šampionátu, který jim přinesl titul českých vicemistrů ve čtyřhrách. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video