Běželi na podporu Tobiáška

Lucie Steklá 2019-06-20 14:00:56

Obora (lus) Dvě sesterské sportovní akce – cyklistická projížďka Pedál a běžecká akce Max-Run se konaly v závěru května v Oboře u Loun. „Cykloturistika a běh jsou v současné době snad nejpopulárnějšími rodinnými pohybovými aktivitami. Naše akce, podotýkám, že nešlo o závod, nabídla rodinám i jednotlivcům skvělou příležitost k aktivnímu pohybu,“ řekl pořadatel akce Petr Beneš. Všichni účastníci závodu v cíli obdrželi medaile.

Běžecká trasa vedla nenáročným šestikilometrovým z části po přírodních stezkách podél Ohře. „Nebylo nutné celou trasu uběhnout, cílem je pohyb samotný,“ dodal. Závodníci se na start postavili v deset dopoledne a přálo jim krásné letní počasí, mnozí tak ocenili i část úseku vedoucího řekou. Běhání zažívá v posledních letech velký boom a jinak tomu nebyl ani v Oboře. Na start se postavilo 180 běžců. Ti svým příspěvkem coby dobrovolným startovným přispěli malému Tobiáškovi, který podstupuje nákladnou léčbu. Jeho maminka si trať zaběhla také. Běžci na léčbu přispěli částkou 21 200 korun.

Hned v 10.30 startovala dvoukilometrová dětská vyjížďka i cyklistická akce Pedál, která v jednu odpoledne pokračovala čtyřicetikilometrovou projížďkou hlavního pole účastníků a v půl druhé šestikilometrovou trasou pro větší děti. Trasa 40 km (pole, louky, les) vedla většinou nenáročným terénem. „Cestou byly malebné zátoky řeky Ohře, vystoupali jsme na nejvyšší místo trasy - Déběř (samota na Peruci). Pak pozvolna sjeli pod Peruc, kde na nás čekalo občerstvení. Dále přes Strádonice na Kystru a podél řeky do Vršovic a dále do Obory. Velké díky, byl to skutečný Pedál. Přes 330 bikerů dojelo do cíle a každý z nás je dnes hrdina. Děkujeme,“ řekl P. Beneš.

Pro zájemce a nadšené cyklisty je již také připraven je termín dalšího ročníku Novoroční vyjížďky. Ta se na čtyřicetikilometrové trati pojede v sobotu 11. Ledna 2020. Start je v Oboře ve 13 hodin.

„Rádi bychom podpořili pohyb jednotlivců i celých rodin, proto jsme několik dnů po mezinárodním dni rodiny připravili dvě akce, jejichž cílem není vítězství a závodní soupeření, ale bezpečně se proběhnout či projet po vyznačených trasách dolního Poohří s podobně naladěnými lidmi a užít si pěkný den. Na Lounsku je méně pohybově aktivních lidí než na řadě jiných míst naší země, chceme dát další příležitost k pohybu i u nás,“ přiblížil P. Beneš důvody pořádání sportovních akcí.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video