Průzkum odhalil sesuvné území pod budoucí dálnicí

Lucie Steklá 2019-06-25 10:04:41

Chlumčany (lus) Geologický průzkum, který probíhal v místě budoucí dálnice D7 u Chlumčan, odhalil sesuvné území.

„Geologický průzkum odhalil sesuvné území. Ředitelství silnic a dálnic si proto nechá zpracovat projektovou dokumentaci na jeho monitoring,“ uvedli zástupci ŘSD. Zároveň kvůli výstavbě odpočívá, která má vzniknout právě u Chlumčan, se upravuje dokumentace ke stavebnímu povolení. To chce ŘSD získat v příštím roce, kdy zároveň plánuje zahájení výstavby tohoto čtyři a půl kilometru dlouhého úseku dálnice D7. „V běhu jsou výkupy pozemků, ŘSD jich dosud získalo devadesát procent. S uvedením do provozu tohoto úseku se počítá v roce 2022. Tedy přibližně ve stejné době, jako v případě úseků u Panenského Týnce a Loun. Ty má ŘSD v plánu začít stavět už letos. 

O tom, jak práce na dostavbě D7 pokračují, jsou starostové Lounska pravidelně informováni. Na poslední schůzce se mimo jiné dozvěděli, že pro dokončení celé dostavby D7 je nutné mít dostatek finančních zdrojů na pokrytí nákladů na výstavbu. V tomto bodě vystoupil ředitel úseku výstavby ŘSD ČR Radek Mátl a informoval starosty o aktuální situaci v přípravě výstavby dálnic v celé ČR. „Příprava výstavby jednotlivých úseků dálnic v České republice se významným způsobem urychlila a po roce 2020 bude připraveno k výstavbě více úseků, než může být volných finančních prostředků pro potřeby České republiky,” zdůraznil. Informoval také o připravovaných opravách a rekonstrukcích na trase stávající I/7, kde se bude jednat především o mosty ve Středočeském kraji u Hrušovan a Kutrovic, jež výrazným způsobem ovlivní plynulost na tomto úseku mezi Louny a Slaným.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video