Veslaři se na Pražských Primátorkách neztratili

Redakce 2019-06-25 10:30:10

Louny, Praha (kalus) Veslařský klub Ohře Louny se na letošním ročníku tradičních Pražských Primátorkách prezentoval ve dvou závodech osem, a to v kategorii starších žákyň a starších žáků (13 až 14 let). Poprvé v historii klubu se těchto závodů zúčastnila kompletní lounská posádka v jiné kategorii, než MASTERS. Naděje obou lodí skončily již v sobotním sítu rozjížděk a opravných jízd, ale přesto obě posádky bojovaly velmi srdnatě a v početné konkurenci se nijak neztratily!

8+ žákyně starší ve složení Natálie Hušková, Magdalena Venclová, Amálie Bielecká, Kamila Krpcová, Maja Šedivá a Šárka Venclová ve společenství s roudnickými Jiřinou Lackovou a Veronikou Vackovou v rozjížďce nemohly najít správný rytmus. Nedostatečná sveslovanost, několik ´krabů´ a přesednutí slajdu zapříčinily to, že dívky dojely daleko za hlavním polem. V odpoledních opravných jízdách však bylo vše jinak a posádka si napravila reputaci. Ještě u Železničního mostu bojovala o postupové 2. místo, ve finiši však již nestačila na žákyně z pražského ČVK, Olomouce a Berouna.

8+ žáci starší jeli v čisté lounské sestavě – Matěj Macháč, Petr Volek, Jakub Buchl, Tadeáš Soukup, Eduard Nazaruk, Šimon Pelc, Filip Pastyřík a Jan Vorel. Z důvodu vysokého počtu přihlášených posádek bohužel neměli šanci na reparát v podobě opravné jízdy. Pouze dvě lodě ze čtyř postupovaly do semifinále. Za výsledek se však v žádném případě nemusí stydět, po několika málo společných trénincích dosáhli maxima.

Kormidelnicí obou posádek byla zkušená Markéta Loulová. Primátorek se zúčastnilo i několik bývalých členů a odchovanců klubu: Vítězslav Huja zvítězil v kategorii Masters, Petr Bláha strokoval univerzitní osmu ČZU (3. místo) a v hlavním závodě startoval v posádce Bohemians ve finále B. Ti, kdo sledovali televizní přenos, si nemohli při záběrech z lodi nevšimnout blonďaté kormidelnice první posádky Bohemians – lounské Nikoly Mikušové (4. místo).


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video