Dobří andělé podpořili na Chomutovsku téměř sto rodin

2019-06-30 09:39:00

CHOMUTOVSKO (er) — Když rodinu zasáhne vážné onemocnění — ať už rodiče nebo dítěte— dopadne jeho tíha na každého z jejích členů.

Dobří andělé dlouhodobě podporují rodiny s dětmi, ve kterých se objevila rakovina nebo jiné vážné onemocnění.

Pravidelnými finančními příspěvky jim pomáhají překlenout těžké životní období.

„Kromě výdajů spojených s léčbou či rehabilitací pacienta se rodiny snaží z příspěvků zmírnit dopad vážného onemocnění také na sourozence,“ vysvětluje Šárka Procházková, ředitelka nadace Dobrý anděl, jejímž prostřednictvím dárci — Dobří andělé — podporují tisíce rodin po celé České republice.

„I když peníze nikdy nevynahradí čas rodiče věnovaný dítěti, nemusí se například vzdát oblíbeného kroužku nebo mohou vyrazit s kamarády v létě na tábor či školní výlet,“ dodává.

Za necelých osm let fungování nadace podpořili Dobří andělé na Chomutovsku 169 dětí a 151 rodičů z 88 rodin. Počet nových žádostí o pomoc ale stále roste. „Kromě rodin, v nichž se rodič nebo dítě potýká s onkologickým onemocněním, podporujeme každý měsíc také rodiny s dětmi s nejrůznějšími vážnými onemocněními nebo kombinovanými postiženími. Pomoc je v těchto případech dlouhodobá, často v řádu let,“ doplňuje Šárka Procházková.

Každý dárce, který by chtěl rodiny podpořit, si může zvolit výši částky i frekvenci zasílání pomoci. Navíc má možnost si přečíst příběh konkrétní rodiny, které pomohl. „Stačí si na stránkách nadace Dobrý anděl vytvořit registraci a zaslat první příspěvek. Ve svém Andělském účtu pak každý dárce vidí informace o rodině,“ vysvětluje Šárka Procházková.

„Pro rodiče představuje podpora Dobrých andělů v takto těžké situaci pomoc nejen finanční, ale také psychickou — mají pocit, že na to nejsou sami, jsou klidnější a mohou se tak více věnovat tomu, co je důležité,“ uzavřela ředitelka nadace.

Foto: Ředitelka nadace Dobrý anděl Šárka Procházková s dětmi, kterým pomohli Dobří andělé. Foto: Andrea SOVOVÁ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video