Hrálo se i tančilo. Senioři oslavili rekonstrukci Domova

Hedvika Mašková 2019-06-28 14:00:00

Třikrát do roka se v Domově pro seniory v Žatci koná tradiční zahradní slavnost. Minulý týden však byla o něco slavnostnější než ty předchozí. Proběhla současně s ,,křestem“ nově zrekonstruovaného Domova. Stavební práce zde probíhaly tři roky a vyšly na 16 milionů korun. Proběhlo celkové zateplení budov, rekonstrukce fasády, výměna oken i dveří, částečná oprava střechy a několik dalších úprav.

Zahradní slavnost proběhla minulou středu odpoledne a nenechali si ujít nejenom klienti Domova, kterých je dnes v současnosti téměř 129, ale ani zástupci Klubu seniorů a lidé, bez kterých by rekonstrukce nikdy neproběhla. Pozvání přijal projektant Petr Hyneš, architekt Jiří Vaníček, majitel kadaňské firmy WALD, která vysoutěžila a zrealizovala druhou část stavby, Zdeněk Sláma, ale také vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková a její kolegyně Denisa Harajdová.

,,Velké poděkování městu Žatec a všem našim kolegyním, kolegům, kteří pomohli připravit toto krásné prostředí a úseku úklidu, kteří převzali generálku po firmě, která zde ještě včera řádila na pergole. Rekonstrukce trvala tři roky a celkem stavební práce vyšly na 16 milionů korun, z toho 4 miliony byly dotací od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Zbylé peníze šly přímo z rozpočtu města Žatec,“ doplnil při Zahradní slavnosti ředitel Domova pro seniory a Pečovatelské služby v Žatci Petr Antoni.

Domov pro seniory se dočkal nové zateplené fasády nejenom z ulice, ale nově zrekonstruovaný byl i dvorní trakt. Zde se ještě v tomto týdnu pracuje na venkovní terase, na kterou mají přístup klienti z osmi přízemních pokojů. Ty by měly být v nejbližší budoucnosti rovněž rekonstruovány. Podle slov ředitele Domova se pomalu začne s výběrovým řízením a za provozu bude probíhat rekonstrukce. Z pokojů vzniknou malé bytové jednotky s WC, sprchou i kuchyňskou linkou.

,,Snažili jsme se, aby byla pro vás stavba, co nejméně nepříjemná. Výsledek se nám všem určitě líbí. Myslím si, že to není poslední aktivita, kterou zde realizujeme. Myšlenek a věcí, které by se daly zlepšovat, je více. Děkujeme za vaši trpělivost a za to, že jste umožnili a občas se i pousmáli a popovídali si s lidmi ze stavební firmy. Moc pěkně si to zde užívejte a nejen dnešní den, ale i všechny nadcházející,“ popřála a poděkovala klientům Domova vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Po úvodních slovech již nic nebránilo volné zábavě. K poslechu a tanci hrálo na nově opraveném dvoře Duo Tříska, které je možné znát i pod názvy Tri Tříska, Tříska Family nebo dokonce J+J+J. Nechybělo ani žatecké pivo a něco dobrého k snědku. Všichni se moc dobře bavili a zakončili slavnostně stavbu, která byla podle slov majitele kadaňské firmy první, na které se jim nic neztratilo.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video